Alba Iulia: Sărbători câmpeneşti de Sfânta Marie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Sărbători câmpeneşti de Sfânta Marie
Alba Iulia: Sărbători câmpeneşti de Sfânta Marie

În acest sfârşit de săptămână în mai multe sate din judeţul Alba vor fi organizate sărbători câmpeneşti şi alte evenimente festive.

Pentru creştinii ortodocşi cel mai aşteptat eveniment este sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoarea este hramul mănăstirii de la Râmeţ unde în acest weekend sunt aşteptaţi să participe între 1.500 şi 2.000 de oameni, care vor lua parte la slijbă. Mănăstirea este situată într-o zonă deosebit de frumoasă iar autorităţile din comuna Râmeţ se aşteaptă ca anul acesta cei care vor veni la slujbă să profite de timpul frumos şi să rămână şi pentru o zi sau chiar două zile la iarbă verde.

„În fiecare an numărul credincioşilor este mare. Anul acesta însă ne aşteptăm să fie mai multă lume deoarece sărbătoarea este sâmbătă. Probabil mulţi oameni vor veni de vineri după amiază şi vor rămâne şi peste noapte, cu cortul, în Valea Mănăstirii. O parte vor sta în preajma mănăstirii până duminică seara, dacă tot e weekend”, a spus viceprimarul comunei Râmeţ, Vasile Puşcă.

Cântec şi joc

La Valea Lungă va fi organizată, cu aceaşi ocazie, ce-a de-a şasea ediţie a sărbătorii câmpeneşti „Mărie dragă Mărie”. În parcul comunal va fi organizat un spectacol de muzică populară, la care sunt invitaţi să participe mai mulţi interpreţi renumiţi printre care Reta Rus, Mariana Anghel şi Aurel Şuteu. Vor mai lua parte la sărbătoare şi formaţiile de muzică şi dansuri populare din Jidvei precum şi Alex şi Laura de la Orăştie. 

Pentru a nu se lăsa mai prejos locuitorii din Vinţu de Jos vor organiza şi ei cu ocazia sărbătorii Sfintei Mari şi pentru a marca sfârşitul perioadei de post o petrecere la care vor participa cinci artişti populari. De asemenea pentru cei care vor fi prezenţi la Vinţu de Jos, la ora 22 .00 este pregătit un spectacol cu focuri de artificii. Petreceri de acelaşi fel vor fi organizate şi la Stremţ şi în alte comune din judeţul Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite