Alba Iulia: Sărbătoarea Mocanilor cu joc şi voie bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Sărbătoarea Mocanilor cu joc şi voie bună
Alba Iulia: Sărbătoarea Mocanilor cu joc şi voie bună

Sâmbătă, va avea loc la Meteş prima ediţie a Sărbătorii Mocanilor. Programul sărbătorii va începe la ora 12 cu o slujbă de sfinţire a troiţei de la intrarea din sat.

Un moment inedit în agenda acestei manifestări este ceremonia de acordare de diplome şi premii pentru locuitorii din Meteş care împlinesc anul acesta 18 sau 100 de ani şi pentru familiile care împlinesc 50 de ani de căsătorie şi îşi serbaează nunta de aur. După decernarea premiilor va avea loc o paradă a portului popular şi un concurs gastronomic, la care vor participa cele mai preicepute bucătărese din sat.

Concert de muzică populară

În după amiaza zilei de 15 august la Meteş va fi organizat şi un impresionant spectacol folcloric la care vor lua parte mai multe formaţii de muzică populară printre care Dor şi Suflet Presăcan, precum şi formaţile din Poiana, din Lunca Ampoiului şi Lunca Meteşului, alături de artiştii populari din Cetatea Tăuţului.  Pentru cei prezenţi vor cânta şi soliştii Dina Vărărean, Flaviu Cristea, Felicia Bălşan şi Aurelian Plăcintă.  Seara de 15 august se va încheia la Meteş cu un foc de artificii.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite