Şapte drumuri forestiere amenajate cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din Cugir se pregăteşte să acceseze fonduri europene pentru construirea a şapte drumuri forestiere. „Accesibilizarea fondului forestier, prin construirea infrastructurii de transport, la O.S. Sapcea-Cugir, judeţul Alba”, este proiectul pe care administraţia cugireană intenţionează să-l înainteze luna aceasta spre finanţare, în baza Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Proiectul presupune accesibilizarea unei suprafeţe de 2.103 ha din fondul forestier, prin construirea a şapte drumuri noi: Piciorul Neamţului, Preluca-Comărnici,Valea Groşi, Râul Mic-Bucuru, Brădeţ, Vinerea-Archis, Afineţ, a căror  lungime totală este de 17,3 km. Valoarea investiţiei se ridică la aproape 7.450.000 lei, din care administraţia locală trebuie să suporte din bugetul local doar cheltuielile neeligibile,  reprezentând comisioane, taxe şi TVA.

Dacă proiectul cugirean privind construirea celor şapte drumuri forestiere va primi finanţare din partea Uniunii Europene, în 36 de luni de la demararea lucrărilor, accesul în zona de munte a Cugirului se va face cu uşurinţă, ceea ce va permite atât dezvoltarea agroturismului, cât şi a industriei de exploatare a lemnului. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite