Şapte persoane din Alba, Arad, Baia Mare şi Hunedoara, arestate pentru furt de utilaje din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte persoane din Alba, Hunedoara, Arad şi Baia Mare au fost arestate astăzi pentru 29 de zile pentru acuzaţii de constituire grup infracţional în scopul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

Infracţiunile erau săvârşite în Franţa, Italia şi Austria, de unde erau furate utilaje agricole după care erau vândute în România.

“Inculpaţii identificau utilaje agricole, verificau modul în care erau  depozitate de către proprietari,  căile de acces pentru pătrunderea prin efracţie, eventualele sisteme de alarmă sau sisteme de urmărire GPRS. După executarea acestor operaţiuni, utilajele erau  sustrase, transportate în România, fiind folosite documente falsificate şi apoi valorificate pentru importante sume de bani”, se afirmă într-un comunicat de presă al DIICOT.

Prejudiciul produs depăşeşte suma  de 70.000 euro. Arestarea preventivă a inculpaţilor a fost dispusă de Tribunalul Hunedoara. Bărbaţii au fost prinşi la Vama Nădlac în timp ce încercau să introducă în ţară mai multe buldoexcavatoare. Ancheta este derulată de poliţişti de la Brigada de Criminalitate Organizată Alba Iulia şi procurori DIICOT.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite