Şanţurile de Sud noua promenadă din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şanţurile de Sud ale Cetăţii au devenit cel mai căutat loc de promenadă din Alba Iulia atât pentru tineri cât şi pentru vârsnici.

Lucrările care au demarat la sfârşitula anului trecut au început să prindă contur şi până în toamna acestui an noile trasee vor fi gata. Valoarea proiectului, apreciat de locuitorii din Alba Iulia, a fost de peste 8 milioane de lei. 

Distracţie pentru cei mari şi cei mici

Aleile pavate, care şerpiuesc de-a lungul Şanţurilor în zona de Sud a Cetăţii sunt loc de plimbare. Cei care doresc să se oprească pentru a se răcori au la dispoziţie şi două terase.

„Este deosebit. Noi intrăm în Şanţuri pe lângă Catedrala Reîntregirii Neamului. Mai întâi ne oprim cu copiii în părculeţul de joacă şi pe urmă mergem la plimbare. Abia aştept să fie totul gata. O să aavem cu ce ne mândri“, a spus Alexandra Popa, de 28 de ani,  din Alba Iulia. Cea mai mare atracţie pentru copii în Şanţurile de Sud sunt doi ponei. „Din zona pietonală poţi avea acces şi la Traseul Celor Trei Fortificaţii şi mai ales putem vedea caii de paradă din Garda Cetăţii şi poneii, care sunt cei mai iubiţi de micuţi“, a spus Maria Mangeac, de 46 de ani din Alba Iulia.  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite