Şantaj în Alba: îmi înapoiezi datoria de 2.000 de lei sau îţi dau foc. Victima, stropită cu benzină UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victima este un tânăr de 26 de ani din Alba Iulia, care-i datora unuia dintre autorii şantajului suma de 2.000 de lei.

UPDATE 4: Inculpaţii arestaţi preventiv se numesc Traian Jurca şi Florian Miclea. Aceştia au formulat recurs, care se va judeca vineri la Tribunalul Alba.

UPDATE 3: Cei doi bărbaţi reţinuţi au primit, joi, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

UPDATE 2: Comunicatul IPJ Alba - „În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de la Poliţia Municipiului Alba Iulia au identificat şi cele două persoane participante la comiterea faptei de şantaj comisă pe raza localităţii Galda de Jos, în persoana numiţilor Florian M., de 23 ani din localitatea Ighiu şi Bogdan T. de 21 ani din muncipiul Alba Iulia.

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că în seara zilei de 21.02.2012, împreună cu Traian J. de 33 ani din localitatea Ighiu, solicitându-i sprijin într-o problemă personală părţii vătămate Vlad P. de 26 ani din municipiul Alba Iulia, s-au deplasat pe raza comunei Galda de Jos. Agresorii au oprit autoturismul pe un drum secundar şi i-au cerut victimei restituirea unei sume de bani datorate unuia dintre agresori. Întrucât victima nu a avut bani asupra sa, a fost stropit cu benzină pe o mână şi ameninţat că-i dă foc.

Împotriva numiţilor Traian J. şi Florian M. a fost luată măsura reţinerii pe o perioada de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de şantaj. Astăzi, vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecatoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă“.

UPDATE 1: Poliţiştii au reuşit să îi identifice pe cei trei bărbaţi care l-au şantajat pe tânărul de 26 de ani. Doi dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi joi procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

Scena şantajului s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, pe un drum secundar din localitatea Galda de Jos, aflată la câţiva kilometri de Alba Iulia.  Victima, P.V.T, un tânăr de 26 de ani, a fost căutată în Alba Iulia de către trei bărbaţi, care i-au cerut să-i însoţească până la Galda de Jos, într-un autoturism. Motivul: să le dea  o mână de ajutor în rezolvarea unei probleme.

Numai că scenariul iniţial a suferit pe traseu o mare schimbare şi şoferul a oprit maşina pe un drum lăturalnic. Unul dintre bărbaţi şi-a amintit că victima îi datorează 2.000 de lei. Cum tânărul n-a avut de unde să înapoieze  suma în cauză, s-a trecut la planul şantajului. Agresorii l-au stropit pe tânărul de 26 de ani cu benzină pe o mână şi l-au ameninţat că-i dau foc, dacă nu-şi achită datoria.

Victima a profitat de neatenţia bărbaţilor care l-au ameninţat că-i dau foc, a reuşit să scape şi s-a oprit direct la Poliţie. Anchetatorii vor putea face lumină în accest caz abia după prinderea celor trei bărbaţi bănuiţi de şantaj,

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite