Alba Iulia: Sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul muncii
Alba Iulia: Sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul muncii

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba au desfăşurat în data de 6 octombrie o serie de controale la opt societăţi comerciale din localităţile Alba Iulia, Cugir şi Zlatna.

Inspectorii au urmărit felul în care s-a dispus suspendarea contractelor individuale de muncă ale salariaţilor pe o perioadă de maximum 3 luni din acest an, beneficiind de facilităţile acordate prin OUG.nr.28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială (şomajul tehnic).

Acţiunea a fost demarată pornind de la practica incorectă a unor angajatori de a utiliza în lucru personalul căruia i s-a suspendat contractul individual de muncă spre a beneficia şi de facilităţile acordate prin actul normativ şi a realiza şi venituri din activitatea de bază a societăţii, concomitent.

S-a contatat faptul că existau persoane care munceau fără forme legale sau care nu aveau efectuat examenul medical prealabil la angajare. De asemenea dosarele personale ale salariaţilor nu conţineau actele necesare angajării ori nu erau întocmite dosare de personal pentru toţi salariaţii societăţii. În urma constatărilor, inspectorii de muncă au aplicat nouă avertismente.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite