Salubrizare pe râul Arieş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.200 de elevi de la mai multe şcoli din zona Apusenilor vor participa în 4 şi 5 iunie, cu ocazia Zilei Mediului, la o amplă acţiune de ecologizare a râului Arieş, la care este aşteptat şi Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.

Proiectul educativ „Arieşul, oglinda Munţilor Apuseni“ a fost iniţiat de Şcoala cu clase I-VIII Nicodim Ganea din Bistra în colaborare cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba.

Pe lângă elevi şi angajaţii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, la acţiune va mai participa şi o firmă din Târgu Mureş specializată în activităţi de agrement pe cursuri de apă.

Firma va aduce o barcă şi un echipaj de şase oameni pentru a ajuta la transportul deşeurilor de pe un mal pe celălalt al râului, precum şi la igienizare în locuri greu accesibile.

În cele două zile vor fi aduse şi echipamente complete de siguranţă pentru cei care doresc să încerce senzaţiile oferite de acest rafting. Acest sport nou va putea fi practicat din motive tehnice şi adâncimea apei, pe Arieş, doar la confluenţa cu râul Abrudel, începând de la Bistra.
    

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite