Saloanele de înfrumuseţare din Alba Iulia, aglomerate de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sloanele de cosmetică luate cu asalt de albaiulieni
Sloanele de cosmetică luate cu asalt de albaiulieni

Cele mai multe dintre albaiulience se programează la cosmetică şi coafor cu o săptămână înainte de Crăciun. Practic saloanele de înfrumuseţare sunt luate cu asalt de femei de toate vârstele care vor să arate bine de sărbători.

Pe lângă perioada de vară când saloanele de înfrumuseţare sunt arhipline de mirese şi nuntaşi care vor să arate bine la evenimentele la care iau parte, sărbătorile de iarnă aduc din nou clienţi coafezelor şi cosmeticienelor. Chiar dacă pe parcursul anului s-a observat o scădere a numărului de persoane care treceau pragul saloanelor de înfrumuseţare, luna decembrie este una cu adevărat profitabilă pentru specialistele în frumuseţare. Criza le-a determinat pe multe dintre cosmeticiene  să găsescă soluţii prin care să evite închiderea afacerii. Menţinerea preţului, reduceri sau servicii gratuite pentru îngrijire oferite clientelor sunt printre cele mai folosite strategii de fidelizare de peste an.

Criza s-a făcut simţită nu doar la bugetul saloanelor ci şi la buzunarelor clienţilor care peste an au renunţat să mai apeleze la servicii prefesioniste de înfrumuseţare. „În 2008 mergeam la coafor mă tundeam şi mă vopseam. Anul acesta am mai apelat la coafeză doar pentru tuns, iar vopsitul mi-l făceam acasă“, a explicat Andreea Mihai, 33 ani, funcţionar public.

Albaiuliencele se tund şi se vopsesc de sărbători

Pentru Crăciun albaiuliencele s-au programat la tuns şi vopsit, cosmetică şi chiar aplicat de unghii false. Specialistele susţin că multe dintre femei sunt preocupate de imagine, însă au fost obligate să renunţe la multe servicii din cauza crizei. Unele saloane au deja programate pentru săptămâna viitoare şi 10-15 persoane pe zi, pentru diverse servicii. „Într-o zi normală de lucru avem circa 4-6 clienţi programaţi plus cei care vin neprogramaţi. În perioada sărbătorilor numărul acesta a crecut cu 20-30 de procene“, a afirmat Monica Anghel, coafeză la Salonul Bella Best, situat în centrul municipiului Alba Iulia. Nici celelalte servicii nu rămân fără căutare. Manichiuristele confirmă de asemenea o creştere a numărului de femei care se adresează saloanelor pentru aranjarea unghiilor. „De sărbători multe tinere cer unghii false“, a spus Teodora David, manichiuristă la salonul Bella Best din Alba Iulia.

Femeile care apelează la servicii de înfrumuseţare au vârste cuprinse între 17 şi 80 de ani şi provin din toate categoriile sociale. „Dacă peste an avem femei de profesie profesoare, procuroare sau avocate, acum apelează la noi mult mai multe femei din toate categoriile sociale“, Marieta Beldean, coafeză.

Saloanele de cartier au mereu locuri libere

În schimb, saloanele de cartier mai au locuri disponibile la toate serviciile. „Nu e vorba neapărat de criză, contează şi zona. De cele mai multe ori clientele noastre preferă să lase pe ultima săptămână programările, însă multe nu îşi fac probleme dacă nu mai sunt locuri pentru că merg la alt salon până găsesc un loc liber“, a spus Ana Popescu, coafeză, 35 ani.

Preţuri: Tuns în funcţie de lungime părului de la 10 la 15 lei; vopsit între 40 şi 60 lei; pensat  - 8 lei; epilat între 8 şi 25 lei; manichiură între 12 şi 15 lei; pedichiură - 20 lei.
 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite