Alba Iulia: Salinele artificiale au devenit o alternativă la cele naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Salinele artificiale au devenit o alternativă la cele naturale
Alba Iulia: Salinele artificiale au devenit o alternativă la cele naturale

Salinele artificiale au devenit o alternativă comodă şi considerabil mai ieftină pentru cele naturale din Turda sau Praid. La momentul de faţă în Alba Iulia funcţionează două saline artificiale care copiază climatul unei saline naturale.

Una dintre aceste saline este amenajată la demisolul gradiniţei Licurici în cartierul Cetate pe Calea Moţilor, la numărul 150. Salina are două încăperi ai căror pereţi sunt placaţi cu cărămizi de sare.
Pe timpul unei cure, clienţii inhalează aerosoli salini în timp ce ascultă muzică, citesc, vizionează programe tv, iar pentru copii există corpuri de joacă, jucării, tăbliţe de scris, cărţi de colorat pentru petrecerea cât mai frumoasă a timpului.
Preţurile practicate sunt pentru toate buzunarele. Costul unei şedinţe este între 5 lei/adult şi 4 lei/copil, iar copiii sub 3 ani au gratuitate la şedinţele de salinoterapie dacă sunt însoţiţi de un adult.
Cei care doresc să facă o cură la salină o pot face de luni până vineri între orele 08.00-18.00, iar sâmbăta pe bază de programări.

Şedinţe de salinoterapie şi divertisment


O altă salină din Alba Iulia este situată pe strada Pinului nr. 40, în spatele Căminului pentru persoane vârstnice din zona Schitului.
Programul pentru şedinţele de aerosoloterapie este de luni până vineri între orele 10.00 şi 20.00, sâmbăta între 10.00 şi 14.00. Cei care participă la şedinţele de aer curat se pot delecta cu jocuri de şah, table sau rummy, pot citi sau viziona emisiuni la TV, iar copiii au la dispoziţie jocuri şi spaţii de jocuri speciale.
O cură ţinută în salină ajută cu succes conform specialiştilor la tratarea diverselor afecţiuni cum ar fi astmul bronşic, anginele, laringitele, pneumoniile, traheobronşitele, rinitele, sinuzitele, amigdalitele, bronşita asmatiformă precum şi diverse tipuri de alergii, nevroze, stări de oboseală cronică.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite