Salina forează lângă craterul de la Ocna Mureş. Se verifică un potenţial pericol în sol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de forare în apropierea craterului. Foto: ocnamuresonline.ro
Utilajele de forare în apropierea craterului. Foto: ocnamuresonline.ro

Salina SA Ocna Mureş continuă activităţile de forrare în zona craterului format în apropierea centrului oraşului după surparea din decembrie 2010. Activităţile din prezent în apropierea noului lac format în urmă cu un an de zile.

Reprezentanţii societăţii au precizat că activitatea de forare are drept scop identificarea unui potenţial pericol în ceea ce priveşte structura solului.

„Lucrările de foraj care pot fi vazute zilele acestea în zona gropilor, nu sunt altceva decat nişte investigaţii pentru a determina structura solului din acea zonă şi dacă există un real pericol în viitor. Vor fi efectuate cinci foraje: două la adâncime de 50 de metri şi trei la câte 35 metri. Forajele vor continua aproximativ trei săptămâni, pentru că se fac prelevări de sol din doi în doi metri la fiecare foraj în parte pentru analiza detaliată a straturilor ce compun fâşia de pământ rămasă între groapa noua şi celelalte mai vechi. În viitor sonda aflată în imediata apropiere şi care nu mai funcţionează din 2009 va fi demontată, dar după parcurgerea unor etape tehnice“, a declarat Sorin Cristea, directorul Salinei Ocna Mureş pentru site-ul ocnamuresonline.ro.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite