Alba Iulia: Jaf la poşta din Sălciua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Jaf la poşta din Sălciua
Alba Iulia: Jaf la poşta din Sălciua

Ieri noapte, sediul Ghişeului Poştal din comuna Sălciua a fost jefuit. Hoţii au forţat uşa de acces şi grilajul metalic al imobilului.

CITEŞTE ŞI:


Aceştia au pătruns în interiorul clădirii şi au furat din casa de bani suma de 1.700 lei.

„În noaptea de 28 spre 29 octombrie 2009, agenţii Postului de Poliţie Sălciua au fost sesizaţi cu privire la faptul că uşa de acces şi grilajul metalic al imobilului în care se află sediul Ghişeului Poştal Sălciua, sunt deschise, iar din interior s-a observat lipsa casei de bani. La locul producerii evenimentului  s-a deplasat, de urgenţă, o echipă operativă, care a constatat că cele două lacăte ce asigurau grilajul metalic al uşii de acces în clădire erau forţate, iar casa de bani,  în care se afla suma de aproximativ 1.700 lei era sustrasă“, a spus Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba.

La începutul săptămânii, reprezentanţii ghişeului au fost sancţionaţi pentru neasigurarea protecţiei bunurilor şi valorilor. Sediul poştei nu era supravegheat cu camere video şi nici nu avea alarmă împotriva efracţiei. De asemenea, casa de bani nu era fixată în perete sau duşumea, după cum prevăd normele legale în vigoare.

„Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba atrage atenţia asupra respectării cadrului legal, în ceea ce priveşte obligativitatea amplasării unor sisteme de supraveghere video şi de alarmare împotriva efracţiei, de către reprezentanţii instituţiilor vizate de lege. Nerespectarea acestor prevederi legale va atrage, pe cale de consecinţă, aplicarea de sancţiuni contravenţionale“, a precizat Iulia Haţegan.

Infractorii sunt căutaţi de poliţişti.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite