Alba Iulia: Şahistul junior Mihnea Costachi este campion european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juniorul albaiulian Mihnea Costachi, legitimat la CSS 1 Timişoara şi AEM Luxten Timişoara este campion european de copii sub 10 ani la şah rapid.

În turneul desfăşurat în perioada 9-11 iulie la Subotica (Serbia), Mihnea s-a impus de o manieră impresionantă, câştigând toate cele 9 partide jucate şi devansându-l cu 2 puncte pe al doilea clasat, sârbul Vuk Djordjevic.

Şahistul albaiulian este campion al Uniunii Europene de copii sub 8 ani în 2008, vicecampion european de copii la şah rapid în 2008 şi 2009, 8 titluri de campion naţional de juniori şi alte 4 medalii în probele de şah classic, şah rapid şi blitz în 2007-2010, câştigător al circuitului naţional Grand Prix Junior în 2008 şi 2009, precum şi numeroase alte victorii în turnee naţionale şi internaţionale de juniori.

"Cotat printre cei mai buni juniori din lume la categoria sa de vârstă, Mihnea Costachi va încerca să-şi completeze palmaresul cu o medalie la campionatele mondiale de juniori care se vor desfăşura în luna octombrie la Halkidiki (Grecia)“, a precizat antrenorul Marius Ceteraş. .

La europenele de şah rapid de la Subotica, o evoluţie foarte bună a avut şi Adrian Sechereş (Teiuş), clasat pe locul 4 la categoria copii sub 12 ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite