Semne de carte pentru elevi din SUA, Irlanda, Portugalia şi Croaţia la Şcoala gimnazială „Silviu Cărpinişianu” din Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activităţi la Şcoala „Silviu Cărpinişianu”
Activităţi la Şcoala „Silviu Cărpinişianu”

Centrul de Documentare şi Informare din cadrul Şcolii gimnaziale „Silviu Cărpinişianu”, structură a Liceului Tehnologic Sebeş, organizează pe parcursul lunii octombrie o serie de activităţi prilejuite de „Luna Internaţională a Bibliotecii Şcolare”.

Printre acţiunile în care sunt implicaţi elevii se numără recondiţionarea volumelor din biblioteca şcolară sau vizionarea unor filme realizate după cărţile aflate în programa şcolară - ecranizarea romanului „Marile speranţe” de Charles Dickens, a operei „Amintiri din copilărie”, de Ion Creangă sau a piesei de teatru „O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale. De asemenea, concursul de mimă „Recunoaşteţi personajul” a antrenat atât elevii, cât şi cadrele didactice.

O noutate pentru acest an şcolar o reprezintă confecţionarea de semne de carte în cadrul proiectului „International School Library Month”, la care participă elevi din întreaga lume. Semnele de carte pregătite de elevi vor ajunge la colegii lor din SUA, Irlanda, Portugalia şi Croaţia. La rândul lor, creaţiile elevilor din străinătate vor înveseli lectura şcolarilor din Sebeş.

Activităţi la Şcoala „Silviu Cărpinişianu”

În data de 24 octombrie, începând cu ora 13.00, Centrul de Documentare şi Informare va găzdui masa rotundă cu tema „De ce să citesc?”, unde elevii, profesorii, membrii Cenaclului „Sunetul Muzicii” Sebeş şi oamenii de cultură din localitate îşi vor exprima părerea în legătură cu importanţa lecturii. Cartea din biblioteca şcolară va fi celebrată prin poezie, teatru, muzică şi dans.

Activităţile organizate cu ocazia „Lunii Internaţionale a Bibliotecii Şcolare” vin în completarea celor desfăşurate la orele de curs, constituindu-se într-o modalitate modernă, participativă, de atragere a tinerei generaţii spre cartea pe suport de hârtie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite