Alba Iulia: Doctorul Raed Arafat a inaugurat Serviciul SMURD al judeţului Alba - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Doctorul Raed Arafat a inaugurat Serviciul SMURD al judeţului Alba - revista presei locale
Alba Iulia: Doctorul Raed Arafat a inaugurat Serviciul SMURD al judeţului Alba - revista presei locale

Ziarele de astăzi scriu despre inaugurarea Sreviciului SMURD al judeţului Alba şi despre faptul că medicii de familie nu şi-au depus dosarele pentru a intra în programul de depistare a cancerului de col uterin.

Doctorul Raed Arafat a inaugurat Serviciul SMURD al judeţului Alba

Ieri, începând cu ora 12.00, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a avut loc ceremonia de inaugurare a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, cel care a înfiinţat acest serviciu pentru prima oară la Târgu Mureş. 
La eveniment au participat reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale: prefectul judeţului Alba, Ştefan Bardan, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, senatorul Alexandru Pereş, deputaţii Clement Negruţ, Călin Potor şi mai mulţi directori ai instituţiilor din Alba, printre care directorul coordonator al Spitalului Judeţean Alba, Doru Drăgan, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Mircea Lămureanu, alături de IPS Andrei Andreicuţ  - arhiepiscop al Alba Iuliei. Informaţia

Niciun medic de familie nu şi-a depus dosarul pentru a intra în programul de depistare a cancerului de col uterin!


La nivel naţional, Ministerul Sănătăţii Publice a demarat, începând cu data de 1 octombrie a acestui an, Programul naţional de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin.
Obiectivul principal al acestui program este acela de "reducere a incidenţei formelor invazive de boală şi mortalităţii datorate acestora", altfel spus depistarea bolii în stadii cât mai precoce atunci când se pot lua măsurile necesare pentru vindecarea acestei maladii care ucide, anual, în România, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste două mii de femei, precum şi îndrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Unirea

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite