Un SMS l-a anunţat pe un bărbat din Alba că a câştigat 15.000 euro. A fost păcălit cu 10.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţepele prin telefon sunt tot mai frecvente
Ţepele prin telefon sunt tot mai frecvente

Un tănăr de 20 de ani din Brăila l-a anunţat prin intermediul unui mesaj scris pe bărbatul înşelat din Roşia Montană că a câştigat 15.000 de euro. Condiţa pentru a intra în posesia banilor: să achite înainte 10.000 de lei.

Când a primit SMS-ul, la începutul lunii noiembrie, bărbatul din Roşia Montană a crezut că a dat norocul peste el când a aflat că a câştigat 15.000 de euro din partea unei companii de telefonie mobilă.

 După mai multe discuţii telefonice cu un tânăr de 20 de ani din Brăila, care s-a recomandat drept reprezentant al firmei de telefonie, s-a lăsat convins să-i trimită prin mandat poştal suma de 10.000 de lei. S-a dus la poştă şi a trimis suma pe numele unei persoane pe care n-o văzuse niciodată. Şi-a dat seama că a fost înşelat după ce tânărul care-i promisese îmbogăţirea peste noapte n-a mai fost de găsit la telefon.

După o anchetă de aproape o lună, poliţiştii au dat miercuri, 14 decembrie, de urma brăileanului care a încasat banii , pe care l-au şi reţinut pentru 24 de ore pentru înşelăciune.În cursul zilei de joi, va fi prezentat prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunerea de arestare preventivă. Deocamdată, bărbatul din Roşia Montană nu şi-a recuperat suma de 10.000 de lei.

Poliţiştii din Alba nu exclud să existe şi alţi păcăliţi, şi îi îndeamnă pe oameni să depună plângere.

„Avem multe sesizări pentru astfel de înşelăciuni prin intermediul telefonului mobil, în care oamenii sunt anunţaţi printr-un SMS că au câştigat sume mari de bani drept premii de la companii de telefonie mobilă. Unii cad în capcana de a depune sume de bani în anumite conturi sau trimit codul unor cartele SIM, după care constată că au fost înşelaţi. Important este ca astfel de SMS-uri să fie aduse şi la cunoştinţa noastră, pentru a-i putea prinde pe cei vinovaţi“, a explicaT Daniel Beca, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite