Alba: S-a inaugurat primul bloc ANL din Aiud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul bloc ANL din Aiud şi-a primit astăzi locatarii. Un număr de 16 familii au primit cheile pentru noua locuinţă. Blocul este situat pe strada Ecaterina Varga, în imediata apropiere a spitalului orăşenesc. Valoarea investiţiei este de 2,1 milioane de lei.

 „Este vorba de opt locuinţe cu o cameră, cinci cu două camere şi trei apartamente cu trei camere. Acestea sunt foarte spaţioase, au suprafeţe cuprinse între 42 şi 83 de metri pătraţi. Fiecare beneficiază şi de o boxă în pivniţă. Ele sunt predate la cheie“, a spus viceprimarul Krecsák Szőllösi Adalbert.

Acesta a precizat că fiecare apartament este dotat cu toate utilităţile, inclusiv repartitor de căldură, senzori pentru gaz, precum şi grup sanitar. „Căldura este furnizată prin centrala proprie a blocului, există o contorizare pe apă şi căldură. Valoarea investiţiei se ridică în jurul sumei de 2,1 milioane de lei“, a mai spus viceprimarul din Aiud.

În total au fost depuse 76 de cereri, dintre care doar 28 au fost eligibile. „S-au respectat cu stricteţe criteriile de acordare a locuinţelor ANL, solicitanţii au trebuit să aibă maxim 35 de ani şi un loc de muncă stabil în Aiud“, a mai spus Krecsák Szőllösi.

În funcţie de apartament, chiriile variază între 67 de lei şi 200 de lei.

„Inaugurarea primului bloc de locuinţe ANL înseamnă rezolvarea situaţiei a 16 familii de tineri. Este un lucru foarte important, mai ales că pe fondul crizei economice nu se mai prea construieşte. Suntem foarte mulţumiţi de calitatea lucrărilor“, a spus primarul Horaţiu Josan.

 

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite