S-a stins din viaţă fostul director al BRD Alba. A activat 40 de ani în sistemul bancar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De numele lui Petre Munteanu, născut la 12 mai 1936, se leagă dezvoltarea Băncii de Investiţii din Alba, care după 1990 şi-a schimbat numele în Banca Română pentru  Dezvoltare. Munteanu a activat în sistemul bancar nu mai puţin de patru decenii.

Petre Munteanu şi-a început activitatea ca inspector la Banca de Investiţii în judeţul Hunedoara,  în 1958. Zece ani mai târziu, ajunge în Alba la aceeaşi instituţie bancară. Performanţele profesionale de care a dat dovadă Petre Muntean l-au propulsat în 1975,  la ocuparea funcţiei de director adjunct al Băncii de Investiţii.

Culmea carierei a atins-o în 1990, când a devenit director plin la sucursala din Alba a Băncii  Române pentru Dezvoltare. Bancherul s-a aflat în această poziţie până la 1 mai 1998, când s-a pensionat, după patru decenii de activitate bancară. Prietenii apropiaţi şi foştii colegi îl descriu ca un om cu o înaltă ţinută morală şi prestanţă profesională, care s-a bucurat de aprecierea celor din jur.

  „L-am cunoscut foarte bine pe Petre Munteanu încă din anul 1978, când eu am intrat în sistemul bancar, la Banca de Investiţii, cum se numea atunci Banca Română pentru  Dezvoltare. Am fost sub directa lui îndrumare, în sensul că se ocupa de inspectori, în special de cei care monitorizau activitatea marilor constructori din Alba: ACH, TCMM, Institutul Judeţean de Proiectare. Noi, ca inspectori monitorizam totul, de la activitatea de producţie la fondul de salarii. Colaborarea cu Petre Munteanu a fost una foarte bună, constructivă. Am participat alături de dânsul la marile evenimente la care Banca a fost parteneră“, a spus Mihailă Pădurar, fost coleg de muncă, care a ţinut legătura cu Petre Munteanu chiar şi după ce acesta s-a pensionat în 1998. 

Petre Munteanu a fost înmormântat la Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite