Rupţi de lume! Trei sate din Alba, izolate din cauza zăpezii de până la 2 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul/Gospodăriile au ajuns izolate din cauza stratului de zăpadă
Foto Adevărul/Gospodăriile au ajuns izolate din cauza stratului de zăpadă

Oamenii au ajuns să fie izolaţi  din cauza viscolului, care a blocat drumurile de acces dinspre oraşul Câmpeni, din Munţii Apuseni. Din cauza gerului şi a viscolului au fost închise şi două şcoli din zonă.

Oamenii din satele Poduri, Borleşti şi peste Valea Bistrii, aflate în apropierea oraşului Cîmpeni, sunt priozonieri în propriile curţi. Din cauza viscolului din ultimele zile, stratul de zăpadă atinge pe unele locuri şi doi metri, potrivit ISU Alba. Sunt afectate 88 de gospodării, dintre care cele mai multe, 50, în satul Borleşti.

Inspectoratul Şcolar Alba a aprobat suspendarea cursurilor din cauza gerului şi viscolului la Şcoala primară şi grădiniţa din satul Băleşti, comuna Bistra. În total, aici învaţă 22 de preşcolari şi elevi.

„În urma unei şedinţe a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Cîmpeni de joi dimineaţă, s-a arătat că pe raza unităţii administrativ teritoriale a oraşului Cîmpeni sunt 3 localităţi care cumulează aproximativ 88 de gospodării care sunt izolate din cauza cantităţii mari de zăpadă căzută pe drumurile de legătură. S-au stabilit forţele şi mijloacele necesare pentru a interveni la deszăpezirea acestor drumuri“, susţine Florin Zecheru, purtător de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

 Potrivit ultimelor informaţii, până în cursul după-amiezii de joi, au fost deblocaţi în jur de 3 kilometri din drumul ce face legătura între oraşul Cîmpeni şi satul Borleşti.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite