Romaqua Group investeşte 10 milioane euro la Sebeş în creşterea producţiei de bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de bere şi energizant de la Lancrăm
Fabrica de bere şi energizant de la Lancrăm

Compania Romaqua Group SA, unul dintre jucătorii importanţi de pe piaţa berii şi a apei minerale, îşi extinde capacităţile de producţie la fabrica din Sebeş. Intenţiile patronilor societăţii sunt de mări producţia de bere cu 40 la sută.

Proiectul presupune intrarea societăţii pe segmentul berii la sticlă, prin montarea unei noi linii de îmbuteliere. În prezent, la fabrica din Sebeş se produce berea Albacher şi Dorfer la PET şi doză.

Romaqua Borsec produce la fabrica din Sebeş 1 milion de hectolitri de bere pe an, respectiv 286 de tone în fiecare zi. După derularea investiţiei, cifrată la aproximativ 10 milioane de euro, capacităţile de producţie a berii vor permite o producţie de 1,4 milioane de hectolitri pe an, adică aproximativ 400 de tone pe zi.

„Proiectul propus se referă la  extinderea zonei exterioare a depozitării materiei primă cu 4 silozuri, a zonei exterioare a tancurilor de fermentare cu un tanc de fermentare, a zonei exterioare a tancurilor de liniştire cu încă 4 tancuri şi montarea unei linii noi de îmbuteliere bere la sticlă în hala nouă de îmbuteliere. Instalaţiile se vor integra în actuala structură constructivă şi funcţională aparţinând SC Romaqua Group SA Borsec inclusiv în ceea ce priveşte conectarea la infrastructura existentă “, se afirmă în documentaţia depusă la APM Alba în scopul obţinerii autorizaţiei de mediu.

Pe lângă bere, Romaqua mai produce la Sebeş energizant Elektrik. Capacitatea fabricii de energizant este de 12.000.000 de litri pe an. Fabrica din Sebeş, amplasată lângă DN1 pe teritoriul localităţii Lancrăm, a fost inaugurată în 2008, după o investiţie de 40 de milioane de euro. Numărul angajaţilor este în prezent de aproximativ 250 şi ar urma să crească cu cel puţin 100.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite