Roman Copper despre Cupru Min: „Vom face orice investiţie cerută de guvernul român“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cariera de la Roşia Poieni, unde se află cel mai mare zăcământ de cupru din România
Cariera de la Roşia Poieni, unde se află cel mai mare zăcământ de cupru din România

Canadienii de la Roman Copper nu renunţă la societatea Curpu Min SA Aburd. Deşi reprezentanţii Ministerului Economiei au anunţat că licitaţia a fost anulată, compania canadiană susţine că este pregătită să îndeplinească toate condiţiile statului român pentru a fi încheiat contractul de privatizare.

Licitaţia a eşuat vineri noaptea tocmai pentru că reprezentanţii canadienilor nu au fost de accord cu toate condiţiile impuse de Ministerul Economiei. Marţi, Roman Copper a publicat un comunicat prin care anunţă că este gata să îndeplinească toate aceste condiţii.

„Roman Copper confirmă fără echivoc disponibilitatea sa de a face orice investiţie solicitată de către guvernul român potrivit licitaţiei organizate pentru privatizarea Cupru Min la 26 martie 2012. Această licitaţie este de departe cea mai transparentă din istoria programului de privatizare. Am dedicat acestui proiect o cantitate considerabilă de efort şi de cheltuieli pentru a se asigura că administrarea de către Roman Copper a Cupru Min şi a Roşia Poieni va oferi beneficii maxime posibile pentru industria minieră de cupru din România, comunităţilor locale şi economiei naţionale. Suntem pe deplin constienţi de importanţa acestei tranzacţii pentru toate părţile implicate, inclusiv pentru bunăstarea viitoare a sectorului minier din Romania şi credibilitatea procesului de privatizare a guvernului român“, se susţine în comunicat.

Canadienii anunţă publicarea unor noi detalii despre ceea ce şi-au propus în legătură cu Cupru Min. „Vom oferi detalii suplimentare în zilele urmatoare privind planurile noastre pentru Cupru Min. Suntem încrezători că aceste planuri vor demonstra angajamentul nostru în privinţa achiziţiei şi determinarea noastră de a ne conforma cu cele mai înalte standarde internaţionale stabilite de către Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană şi convenite de către guvernul român. Sperăm să continuăm relaţia noastră cu autorităţile române într-un spirit de bună-credinţă şi de cooperare, astfel că această tranzacţie să poată fi finalizată într-un cadru competitiv şi transparent“, se mai afirmă în comunicat.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, susţine, însă, în continuare, faptul că licitaţia a fost anulată şi că va fi organizată o nouă procedură de privatizare a Cupru Min. Roman Copper Corp. câştigase licitaţia la un preţ de 200,7 milioane de euro.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite