Rochiile unicat, lucrate manual se vând cel mai bine la Târgul de nunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rochii unicat lucrate manual pentru miresele pretenţioase Foto: Magda Băeşan
Rochii unicat lucrate manual pentru miresele pretenţioase Foto: Magda Băeşan

Mirii anului 2010  au avut ocazia în acest weekend de a vedea ultimele noutăţi în materie de nunţi, în cadrul Târgului de nunţi „Oraşul mirilor“, organizat la Alba Mall.

Sute de mirese aflate în căutarea rochiei perfecte s-au perindat în acest sfârşit de săptămână pe la stadurile târgului de nunţi din Alba Mall. Tinerele au avut de ales între rochii romantice, clasice, elegante şi moderne. Printre primele rochii vândute la târg a fost un unicat care îmbina modernul cu elegantul. „În prima zi am vândut rochia anului 2010 a firmei pe care o reprezentăm. Scurtă, dar cu trenă. A fost un model unicat cu multă dantelă care a costat peste 2.000 lei“, a afirmat Diana Dancea, reprezentanta firmei Ever After Decor.

Preţuri reduse

Preţurile au rămas ca şi cele de anul trecut, organizatorii de nunţi preferând să îşi păstreze afacerile. „Preţurile sunt pentru toate buzunarele, de la 1.000 lei până la 2.5000 lei, însă având în vedere că ne aflăm la un târg, oferim reduceri de 100 lei pentru fiecare rochie achiziţionată“, a mai spus Diana Dancea. Cele mai puţin pretenţioase cliente au scos din buzunar 1.000 lei şi şi-au achziţionat rochia dorită, pe când cele mai pretenţioase puteau opta pentru rochii unicat lucrate manual cu dantela sau trandafiri confecţionaţi din materialul rochiei.

„Totul este lucrat de croitori pricepuţi după creaţii proprii. Cea mai mare parte a rochiei este cusută manual, iar detaliile vin să întregească modelele. Toate rochiile se închid cu nasturi îmbrăcaţi cu materialul rochiei şi niciuna dintre exponate nu are arucrui“, a explicat Ana Maria Macavei, reprezentanta firmei Simona, din Sibiu. Aceste unicate ajung până la 3.400 lei. „Sunt elegante şi dacă mi-aş permite mi-aş dori să fiu mireasă într-una din aceste rochii. Sunt  rafinate. Nu cred că există femeie să nu îşi dorească aşa ceva. Sunt nişte creaţii superbe“, a spus Ioana Jeleru, 22 ani, studentă.

Tortul de marţipan, preferatul mirilor

Pentru ca rafinamentul şi elegenţa unei ţinute să fie complete laboratoarele şi cofetăriile au scos la înaintare tot ce aveam mai bun. Marţipanul adună cei mai mulţi fani din rândul mirilor. „Un tort de marţipan arată bine, dar şi gustul este unul deosebit. Cei care caută gust se opresc de multe ori la marţipan“, a explicat Iosif  Fodoran, administratorul firmei Corina.
Din spusele reprezentanţilor mai multor laboratoare de cofetărie, banul dictează. „Din nefericire foarte mulţi oameni caută să ia produse ieftine fără a mai ţine cont de calitate sau de gust“, a spus Iosif  Fodoran. Tortul cu fructe a fost o altă noutate a târgului. „Multe fructe de la căpşuni, struguri, portocale până la ananas sunt aşezate pe blatul de pişcoturi şi sunt îmbrăcate în pişcoturi“, a exlicat Mioara Avram, patroana firmei Mio Delicia. „Este ceva nou, iar mie personal îmi plac foarte mult tartele. Cred că e timpul să se mai schimbe ceva pentru că la toate nunţile mănânci creme la greu. Ideea tortului cu fructe mi se pare genială“, a spus Felicia Roşca, 26 ani, secretară.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite