Rochii din saci de gunoi, ziare şi pahare de unică folosinţă la o prezentare de modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii din Alba Iulia au participat la o prezentare de modă „Eco“. Majoritatea materialelelor reciclabile folosite de elevi este reprezentată de deşeuri din natură. Marele premiu a revenit clasei a IX-a B de la Colegiul Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan“. Elevii vor pleca în excursie în Munţii Şureanu.

Aproximativ 1.000 de elevi din Alba Iulia au participat aseară la finala concursului „E COol!”, organizat de Agenţia Locală a Energiei Alba (ALEA). Fie că au defilat pe podium, fie că au venit să-şi susţină colegii, liceenii s-au declarat entuziasmaţi de realizarea ţinutelor din materiale reciclabile. Evenimentul a avut loc la Alba Mall şi a cuprins şi un concert susţinut de DJ Sava şi Raluka.

Excentric şi colorat

Prezentarea de modă a epatat de culoare. Saci de gunoi, hârtie de ziar, plasa, peturi, pahare şi farfurii de unică folosinţă, toate au fost combinate pentru a crea ţinute excentrice, unele  inspirate din portul popular, altele din cel spaniol, ori chiar de plajele însorite din Miami.

image

„A fost muncă în echipă. Rochia a fost lipită cu aracet şi creată din hârtie creponată. În păr am o floare din plasă, iar ca accesoriu, o lalea stilizată, din hârtie reciclată şi serveţele“, a spus Ileana Oberofer, de la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan“.

„Mi-am pus imaginaţia la contribuţie şi am creat o rochie de mireasă pentru fetele tinere. Este scurtă şi are aplicaţii. Am folosit multă hârtie creponată. Am muncit mai mult la florile roz, pe care le-am folosit pentru a înfrumuseţa ţinuta. u am cheltuit nimic, le-am adunat cu timpul“, a spus  Adelina Petrică de la Colegiul liceul militar „Mihai Viteazul“. 

image

Emilia Paşca de la Seminarul Ortodox o optat pentru mult staniol. „Am lucrat o jumătate de zi, am folosit staniol, şi hârtie creponată, iat cercerii au fost din peturi“, a spus eleva de 16 ani.

Clasa a IX-a B de la HCC, câştigătoare

Ileana Dan, din clasa a IX-a B de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan“ din Alba Iulia a reuşit să impresioneze juriul cu o ţinută inspirată din jocul de cârţi. Rochia s-a din materiale ecologice a câştigat marele premiu. „Am pus mult suflet în ce am creat. Am încercat ca ţinuta să mă reprezinte cât mai mult. M-am inspirat din jocul de cărţi care este specific adolescenţei“, a spus Ileana Dan.

image

Ţinuta Ilenei Dan a fost desemnată câştigătoare.

Aceasta a muncit două zile la realizarea unei ţinute excentrice. „Rochia a fost făcută pe un strat de croi din saci de gunoi, apoi a avut aplicate farfurii, pahare şi linguriţe de unică folosinţă. Pentru accesorizare, am folosit cărţi de joc. Trei dintre acestea au fost prinse în păr. Am muncit timp de două zile, în etape, în funcţie de cum îmi veneau ideile“, a mai spus eleva. Liceana şi-a creat singură rochia, iar la probat a fost ajutată de mama ei. „La probat m-a ajutat mama. Crearea rochiei nu a fost costisitoare. Materialele folosite m-au costat în jur de 50 de lei. Organizarea unei parade de modă eco mi se pare o bună ocazie pentru aţi folosi creativitatea“, a mai spus Ileana Dan de la Colegiul HCC.

Drept premiu, clasa a IX-a B, împreună cu Ioan Damian, profesorul coordonator, va petrece sfârşitul de săptămână în Munţii Şureanu.   



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite