Alba Iulia: Robinetele a 20.000 de rău-platnici vor seca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Robinetele a 20.000 de rău-platnici vor seca
Alba Iulia: Robinetele a 20.000 de rău-platnici vor seca

Aproape jumătate dintre asociaţiile de proprietari din Alba Iulia au datorii mari la furnizarea apei potabile. Dacă nu îşi plătesc datoriile până luni, 59 de asociaţii de proprietari vor rămâne fără apă.

Datoriile acumulate de către asociaţiile de proprietari ajung la ordinul sutelor de mii de lei. În multe cazuri, oamenii care locuiesc la bloc nu reuşesc să facă faţă facturilor la utilităţi, iar întârzierile şi penalizările cresc de la o lună la alta. Numărul locuitorilor care ar urma să fie afectaţi se ridică la aproape 20.000 de persoane.

Asociaţii datornice


În 17 august 2009, 59 din cele 160 de asociaţii de locatari din Alba Iulia, aveau înregistrate datorii de peste 180.000 lei la furnizorul de apă potabilă din oraş, SC Apa CTTA SA.

„Până luni mai este ceva timp pentru a se achita o parte din datorii. Sper să fie cât mai puţine asociaţii de proprietari afectate de această debranşare de la apă. Factura pentru acest serviciu ar trebui să fie mai importantă chiar decât cea de la telefon sau cablu TV”, a precizat Ioan Dreghiciu, directorul societăţii.

Proprietarii care nu vor reuşi să fie cu serviciile achitate inclusiv pe luna mai a acestui an, vor fi debranşaţi începând de luni, 24 august. Pentru rebranşare se percepe o taxă de 130 de lei pentru fiecare contor.

Procese în intanţă pentru datorii

Proprietarii apartamentelor sunt contrariaţi la gândul că ar putea rămâne fără apă potabilă. „Mă afectează sistarea apei deoarece vom suferi noi cei care plătim lună de lună. De ce rebranşarea o plătim şi noi cei care suntem la zi cu facturile. Noi cu ce suntem de vină? Chiar nu mai există nici un fel de lege în această ţară”, a spus Emilia Orian, pensionară, în vârstă de 56 de ani, care este arondată la asociaţia Unirea şi este la zi cu achitarea banilor.

De luni urmează a rămâne fără strop de apă din cauza datoriilor acumulate în bloc. Pe de altă parte, unii locatari recunosc că au acumulat datorii pe care nu le pot achita. „Mă va afecta acest lucru, dar recunosc că nu sunt cu facturile achitate la zi. Pe scară la noi multă lume are datorii”, a spus Alina Matei, de 31 de ani. Aceasta îşi plăteşte cheltuielile la asociaţia nr. 50 de pe strada Avram Iancu.

Unele asociaţii au ajuns în proces cu proprietarii pentru facturile neplătite. „Încă din primăvară există locatari care nu şi-au plătit factura la întreţinere. Cu unii dintre aceştia suntem în proces pentru a-şi achita datoriile. Au sosit deja unele sentinţe, dar termenele au fost prelungite din cauza vacanţei judecătoreşti”, a declarat Cruciţa Bitea, administratorul asociaţiei de proprietari Confort 20.

VEZI LISTA CU ASOCIAŢIILE DE PROPRIETARI CU DATORII

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite