Riscul de surpare care ameninţă casele din Ocna Mureş nu este acoperit de poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii imobilelor din Ocna Mureş încheie asigurarea obligatorie mai mult de frica sancţiunilor, pentru că poliţa nu acoperă şi riscul de surpare care se poate produce oricând în oraş.

Oraşul Ocna Mureş are un statut special în viziunea firmelor care încheie asigurarea obligatorie a locuinţei, pentru care termenul limită este 15 iulie. Localitatea a fost grav afectată de surparea unei galerii de sare în apropierea centrului oraşului, la sfârşitul anului trecut. Zona prezintă, de atunci, un risc evident de repetare a dezastrului, care a dus la surparea magazinului „Plus“ şi la formarea unui crater cu o suprafaţă de 10.500 de metri pătraţi.

Proprietarii celor peste 5.600 de locuinţe din Ocna Mureş au constatat că cei 20 de euro plătiţi pentru poliţa de asigurare obligatorie nu acoperă tocmai riscul de surpare, care le dă localnicilor frisoane.

Aplicarea amenzilor pentru cei care nu-şi vor asigura locuinţa împotriva dezastrelor până pe 15 iulie a rămas la latitudinea administraţiilor locale.

Citiţi un amplu articolul pe această temă miercuri dimineaţa în cotidianul Adevărul.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite