UPDATE Rezultate Bac 2011 Alba, sesiunea de toamnă: 82,65 la sută l-au ratat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1.695 de absolvenţi de liceu din Alba  vor afla duminică, dacă s-au descurcat mai bine în sesiunea a doua a examenului de bacalaureat decât în cea de vară. Notele obţinute la probele scrise vor fi afişate pe site-ul alba-iulia.adevarul.ro duminică, imediat după centralizarea datelor.

UPDATE ora 9.20 După centralizarea datelor din cele 6 centre de evaluare, procentul elevilor din Alba care au promovat Bacalaureatul de toamnă este unul îngrijorător. Mai exact, 82, 65 la sută dintre elevii care s-au prezentat la examen nu obţinut media minimă de trecere, 6.

CLICK AICI PENTRU REZULTATELE LA BACALAUREAT 2011 SESIUNEA DE TOAMNĂ

Din cei 2.144 de elevi înscrişi, s-au prezentat la examen 1.695. În urma evaluării lucrărilor, doar 294 de candidaţi au reuşit să obţină note care însumate să dea minim media 6.

UPDATE ora 10.45

Datele prezentate de Inspectoratul Şcolar Alba arată că la Colegiul „Dorin Pavel din Alba Iulia" s-au prezentat la probele scrise ale Bacalaureatului, sesiunea de toamnă, 137 de absolvenţi. Doar 10 dintre aceştia au reuşit performanţa de a lua nota minimă de trecere,6.

Situaţia nu este cu mult diferită nici la cel mai mare liceu din Alba Iulia, la numărul de elevi, Colegiul „Alexandru Domşa". Doar 13 absolvenţi ai instuţiei vor obţine diploma de bacalaureat, dintr-un total de 115 prezentaţi.

UPDATE ora 11.00 Patru licee din Alba se remarcă la un capitol nedorit. Promovabilitatea absolvenţilor de aici este  zero, ceea ce înseamnă că niciun  elev nu a luat nota minimă, 6, care i-ar fi permis să obţină diploma de Bacalaureat după patru ani de liceu.

Potrivit datelor prezentate de Dan Cherecheş, vicepreşedintele Comisiei judeţene de Bacalaureat, în clasamentul ruşinii sunt Grupurile şcolare din Albac, Arieşeni, Ciumbrud şi Jidvei.

UPDATE ora 11.15

La alte două licee din Alba onoarea a fost salvată de câte doi elevi. Este vorba de Grupul Şcolar de Chimie Industrială Ocna Mureş şi de Grupul Şcolar „Timotei Cipariu" din Blaj.

UPDATE  ora 11.25 La sesiunea din iulie a Bacalaureatului, procentul de promovabilitate rezultat la nivelul judeţului Alba, înainte de rezolvarea contestaţiilor, a fost de  38,45 la sută. Mai exact doar 1.566 de elevi au luat minim nota 6.

UPDATE ora 12.45 Primele rezultate ale Bacalaureatului de toamnă vor fi publicate  pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei , http://www.bacalaureat.edu.ro/2011/, secţiunea Alba, cel târziu până la ora 16.00, oră de la care se înregistrează şi contestaţiile elevilor nemulţumiţi de punctajul stabilit de profesorii corectori.

Au apărut primele liste cu rezultatele obţinute de elevi la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, la cele 6 centre unde au fost evaluaţi.  

Absolvenţii din Alba Iulia îşi pot vedea notele la avizierele Colegiilor „Alexandru Domşa" şi „Dorin Pavel".

Potrivit reprezentanţilor  Inspectoratului Şcolar Alba la probele Bacalaureatului de toamnă s-au prezentat 1.695 de elevi dintr-un total de 2.144 înscrişi.

Potrivit reprezentanţilor  Inspectoratului Şcolar Alba la probele Bacalaureatului de toamnă s-au prezentat 1.695 de elevi dintr-un total de 2.144 înscrişi.

Notele vor fi publicate şi pe site-ul http://www.bacalaureat.edu.ro/2011/, secţiunea Alba. Tot duminică, elevii nemulţumiţi vor putea să depună contestaţii, între orele 16-20.

Rezultatele finale se vor afişa în două zile, după rezolvarea contestaţiilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite