Revelion în peştera Gheţarul de la Scărişoara GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din membrii Asociaţiei Speologice Sfinx din Gârda de Sus a petrecut Revelionul 2012 în partea turistică a peşterii „Gheţarul de la Scărişoara“ din Munţii Apuseni.

Aici, la trecerea dintre ani, speologii au băut un pahar de şampanie şi şi-au transmis urări pentru noul an 2012.

“Speologii din Gârda alături de colegi din Cluj, Bucureşti, Brad, au sărbătorit trecerea în noul an în această cavitate în speranţa ca 2012 să aducă descoperiri de noi goluri subterane care să fie explorate şi cercetate. Unii colegi au întampinat anul 2012 cu dorinţa ca în acest an, în Romania să se mai amenajeze turistic cel puţin două peşteri la nivel European”, a spus Christian Ciubotărescu, preşedintele Asociaţiei Sfinx.

La festivitate au participat 14 speologi, unii dintre ei însoţiţi de copii. Cel mai tânăr copil a fost o fetiţă de 2 ani şi 4 luni, care a vizitat prima peşteră din viaţa ei.

“Acest mod inedit de sărbătorire a revelionului ne-a fost insuflat de Profesor Dr. Iosif Viehmann de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, cercetător pensionat la Institutul de Speologie Emil Racoviţă Cluj, care are în prezent venerabila vârstă de 87 de ani, şi care, împreună cu studenţii domniei sale pentru o perioadă de peste 30 de ani, a întâmpinat venirea noului an în peşteri”, a completat Christian Ciubotărescu. Pentru ca festivitatea dintre ani a speologilor să devină posibilă a fost nevoie ca programul peşterii să fie prelungit până după ora 12.00.

image

Click pe poză pentru galerie foto

Ghețarul de la Scărișoara adăposteşte cel mai mare ghețar subteran din România. Se află pe teritoriul comunei Gârda de Sus din Munţii Apuseni, la 15 kilometri de drumul naţional 74.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite