Restructurări şi concedieri de 10 milioane de lei în administraţia din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile şi serviciile publice subordonate Consiliului Judeţean Alba vor avea în 2010 bani mai puţini de la bugetul judeţean, motiv pentru care au fost decise reorganizări şi reduceri de posturi. Cea mai afectată de această situaţie este Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de unde ar urma să fie desfiinţate aproximativ 200 de posturi.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului rămâne cu 1.231 de posturi în organigramă şi este în continuare cel mai important angajator din judeţul Alba. La un număr atât de mare de angajaţi şi bugetul de funcţionare pe 2010 este unul pe măsură şi este cifrat la 72,9 milioane de lei. Suma reprezintă 30 la sută din bugetul general al judeţului Alba, stabilit şi aprobat ieri de consilierii judeţeni la suma de 206 milioane de lei.

Bani mai puţini în 2010

 Proceduri similare vor fi aplicate şi la Muzeul Unirii, Centrul de Cultură „Augustin Bena“, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga“ şi Teatrul de Păpuşi „Prichindel“, însă nu vor fi atât de radicale. De exemplu, la Centrul de Cultură vor fi desfiinţate 14 posturi, iar la Muzeul Unirii, trei posturi. Muzeul este nevoit ca în 2010 să reducă cheltuielile de personal cu 380.000 de lei faţă de 2009.

„Potrivit estimărilor pe care le-am făcut, considerăm că ne vom descurca şi cu bani mai puţini. Organigrama instituţiei va fi redusă pe cale naturală, având în vedere că şapte angajaţi ating vârsta legală de pensionare în acest an“, a spus directorul Muzeului, Gabriel Rustoiu.

Reduceri de sporuri la salarii

Acolo unde nu vor exista concedieri efective se va derula un proces de reorganizare, astfel încât instituţia să se descurce cu banii aprobaţi de Consiliul Judeţean. Modul cum se va face reorganizarea, precum şi noile organigrame şi state de funcţii din cadrul acestor instituţii au fost aprobate tot ieri în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean.

„Economiile care se vor face în 2010 ca urmare a aplicării restructurărilor de personal şi reorganizărilor sunt în valoare de 10 milioane de lei. Economiile se vor face din concedieri, din anularea sau reducerea unor sporuri, dar şi din scăderea cheltuielilor cu telefoane şi consumabile“, a spus Marian Aitai, directorul economic al Consiliului Judeţean. Structura de personal a administraţiei judeţene, cu toate instituţiile şi serviciile subordonate, prevede în 2010 un număr total de 1.543 de angajaţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite