Restaurare cu polistiren la Poarta a VI-a din Cetatea Alba Iulia. Explicaţiile firmei Grup Corint FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polistiren pe poarta a VI-a a Cetăţii Alba Iulia
Polistiren pe poarta a VI-a a Cetăţii Alba Iulia

Restauratorii Cetăţii din Alba Iulia folosesc polistiren în procesul de modernizare a monumentelor istorice. Stâlpii Porţii a VI-a au fost acoperiţi cu astfel de materiale de construcţie.

Poarta a VI-a este ultima care a intrat în procesul de restaurare odată cu întreaga zonă a şanţului vestic al Cetăţii. Cei care ajung în apropierea Porţii pot observa polistirenul de culoare roz cu care au fost acoperiţi stâlpii. Purtătorul de cuvânt al societăţii Grup Corint SA, Emanuel Drăguşin, a declarat că polistirenul are doar rolul de a proteja elementele decorative de pe cei doi stâlpi de temperaturile scăzute. Cel mai probabil, polistirenul va rămâne pe stâlpii porţii până la reluarea lucrărilor de restaurare în primăvara anului 2012.

În urmă cu 10 zile un fost angajat al societăţii Grup Corint a făcut dezvăluri şocante despre modul în care s-au restaurat anumite monumente din Cetate.

Acesta a spus atunci că la refacerea Porţii a II-a s-a folosit piatră falsă, în timp ce stâlpii de la Poarta Castrului Roman au fost „umpluţi“ cu polistiren şi cărămidă celulară.

Polistiren pe poarta a VI-a a Cetăţii Alba Iulia

Click pe poză pentru a vedea mai multe fotografii cu Poarta a VI-a

Prin Poarta a VI-a au intrat în Cetate regele Ferdinand şi regina Maria în 1922, când au fost încoronaţi suverani  ai României.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite