Remat Alba a preluat 500 de rable în trei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

500 de rable aşteaptă în curtea Remat Alba să fie duse la casat la Cluj Napoca. Societatea a preluat aceste maşini vechi în decursul a trei săptămâni. Câteva sute de proprietari de rable se află pe listele de aşteptare la SC Remat Alba Iulia SA.

De aproape câteva zile programul a fost sistat după ce tichetele au fost epuizate. Listele de aşteptare se lungesc pe zi ce trece. „Avem circa 25 de maşini de preluat pe zi până la mijlocul lunii aprilie. Aşteptăm doar distribuirea noilor bonuri“, a spus directorul Remat Alba, Dan Popa. În această săptămână toate societăţile care sunt acreditate să preia vehiculele scoase din uz aşteaptă alte 50.000 de tichete de la Guvern pentru a-şi continua activităţile. Un simplu calcul arată că pe listele Remat Alba sunt înscrise până acum peste 600 de rable care urmează să fie casate.

Cinci cereri pentru Remat Alba

Remat Alba a făcut în decursul a trei săptămâni cinci cereri a câte o sută de tichete pentru a face faţă avalanşei de rable care a umplut curtea societăţii. Succesul programului este dat de posibilitatea de a înstrăina tichetele în cazul proprietarilor care nu vor să valorifice aceste bonuri de 3.800 lei, dar şi de faptul că pot aduce mai multe autoturisme.

„Până anul acesta oamenii puteau veni la noi cu un singur autoturism pe care îl dădeau spre casare, însă de anul acesta se pot aduce până la trei maşini scoase din uz. Până acum 30 la sută din propritetarii de rable care au venit la noi au adus câte 3 autoturisme. În plus ei acum primesc aceste tichete valorice de 3.800 lei pe care le pot valorifica sau le pot înstrăina“, a explicat Dan Popa.

Un munte de dacii

Un procent de 98 la sută din maşinile care au fost predate de proprietari către Remat sunt dacii. „Am avut vreo două trabanturi şi câteva autoturisme străine, însă cele mai multe, circa 98 la sută sunt maşini autohtone, dacii“, a spus Dan Popa. Proprietarii de dacii vechi sunt cei care aşteaptă în continuare nerabdători să se dea din nou undă verde programului. „Vineri am fost la Remat cu o dacie pe care o am de 26 ani, dar mi-au spus să mai aştept că nu mai sunt tichete. M-au trecut pe lista de aşteptare şi sper ca în cel mult două săptămâni să pot să predau maşina“, a spus Laurenţiu Ştefan, 65 ani.

Dan Popa prognozează că lucrătorii Remat vor munci la foc continuu până la finele lunii aprile pentru a face faţă numărului mare de maşini care urmează să fie predate. „Până acum am lucrat şi sâmbăta şi duminica pentru a prelua vehiculele scoase din uz. Asta vom face şi de acum încolo“, a mai spus directorul. Remat Alba este singura societate din cele două judeţe care poate prelua vehiculele scoase din uz.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite