EXCLUSIV ADS Alba: Regizorul de filme documentare din Penitenciarul Aiud. Vezi în cât timp realizează un film

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Gireadă în studioul penitenciarului Aiud
Mihai Gireadă în studioul penitenciarului Aiud

Mihai Gireadă îşi împarte timpul între celulă şi cămăruţa în care este amenajat ministudioul penitenciarului. Povestea acestuia începe în 2008, când cariera sa strălucită de informatician la companii internaţionale a fost întreruptă de o condamnare la zece ani de detenţie.

Mini studioul TV din Penitenciarul Aiud, amenajat într-o cămăruţă, este dotat cu un modulator de frecvenţă, două calculatoare pentru montaj, un mixer şi un monitor de control. Schimbările în politica editorială, dar şi de creştere calitativă a produsului video finit au început în 2009, odată cu venirea lui Mihai Gireadă.

„În primul rând frecvenţa nu era funcţională. Apoi existau materiale video care erau neprelucrate de ani de zile. Le-am prelucrat şi aşa au ajuns pe postul de televiziune cu circuit închis PAAB TV, adică Penitenciarul Aiud Alba TV“, aşa  îşi începe povestea Mihai Gireadă, de 39 de ani, condamnat la 10 ani de închisoare pentru delapidare.

Aşa a început noua provocare. Deţinutul a consyatat că poate  ilustra microuniversul său, dar şi al celorlalţi deţinuţi, care se vedeau la televizor. Prin ceea ce face „regizorul de detenţie“ prinde curaj. Şi asta,  pentru că munca sa nu trece neobservată în ochii celorlalţi colegi de detenţie.

Citeşte întreaga poveste a regizorului de detenţie de la Penitenicarul Aiud  în săptămânalul ADS Alba pe care îl găsiţi, începând de joi, 7 iulie 2011, la chioşcurile de ziare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite