Regal teatral pentru prichindeii din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Universul din lanterna magică“, noua producţie a Teatrului de Păpuşi Prichindel din Alba Iulia. Premiera spectacolului are loc duminică după amiază şi se adresează copiilor de la şase ani în sus.

Teatrul de Păpuşi Prichindel din Alba Iulia vine cu o nouă premieră. „Universul din lanterna magică“ este un spectacol non-verbal, în regia lui Radu Dinulescu, directorul Teatrului de Marionete din Arad.

Marionete şi  muzică live

În piesa de teatru „Universul din lanterna magică“, cele trei marionete sunt mânuite de Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorţeanu.

„Am pornit de la două pagini de scenariu. Piesa aduce în scenă câteva momente importante ale mitologiei umane, puţin ironizate. Lumea, lumile sunt ciclice şi mereu, dorinţa de a depăşi condiţia duce fatalmente la catastrofă. Într-un spaţiu nou, ostil, plin de bolovani şi pietre, dintr-un ou aruncat de destin, se naşte o lume nouă, cu fiinţe stranii, dar simpatice. Un spectacol care încearcă să ne spună, fără cuvinte, dar cu multă muzică şi culoare, cât de importantă este iubirea, mila şi teama în marea experienţă a vieţii din orice fel de Univers”, a spus regizorul Radu Dinulescu.

image

Decorul este unul plin de simbolistică, maşinării şi instalaţii, iar fondul muzical este asigurat live de către Levente Szocs.

Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta de peste şase ani, precum şi părinţilor. „Este un spectacol pentru familie. Mi se pare minunat ca toată lumea să fie mulţumită când pleacă de la spectacol“, a spus Ioana Bogăţan, directorul Teatrului Prichindel din Alba Iulia.

Copiii prevenţi la avanpremieră s-au declarat fascinaţi. „Mi-a plăcut fumul, muzica ciudată şi marionetele“, a spus Andreea Grigore, de şapte ani, din Alba Iulia.
                                                                                                   
Pe scena de la Avignon

Spectacolul non-verbal urmează a fi prezentat pe scena Festivalului de teatru de la Avignon, din Franţa. Acesta se desfăşoară pe toată perioada lunii iulie. „Dorim să ne prezentăm cu acest spectacol la Festivalul de teatru de la Avignon. Noi o să mergem într-o combinaţie cu teatrul Guliver din Galaţi, vom juca în aceeaşi sală. Regizorul piesei, Radu Dinulescu are deja experienţa acestui festival. Sperăm să fie de bun augur“, a spus Ioana Bogăţan, directorul Teatrului Prichindel din Alba Iulia.

image

Regizorul Radu Dinulescu a obţinut în 2007 marele premiu la secţiunea Off a Festivalului de Teatru de la Avignon-Franţa cu spectacolul „Himnus“, din distribuţia căruia au făcut parte Claudiu Bleonţ şi Victoria Cociaş.

De asemenea, „Universul din lanterna magică“ va intra în preselecţia pentru Festivalul de teatru de la Subotiţa, din Serbia, un festival exclusivist, care se adresează doar profesioniştilor.

Premiera va avea loc duminică, 18 aprilie, de la ora 17.00 la Teatrul Prichindel.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite