Refrendum 2012 Alba. Liberalii acuză 4 primari PDL că şantajează romii cu ajutoarele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul
Foto Adevărul

PNL Alba au depus o plângere la Biroul Electoral judeţean cu privire la modul în care se desfășoară procesul de vot în alte 4. Liberalii susţin că primarii PDL au ameninţat rromii că, dacă votează, nu vor mai primi ajutoarele sociale.

Sesizarea se referă la situaţia din Cetatea de Baltă, Jidvei, Săsciori și Ighiu.

“În comunele Cetatea de Baltă, Jidvei, Săsciori și Ighiu, primarii Cucui Mihăilă, Trif Alin, Florin Morar și Traian Rusu, cu toții membri ai PDL Alba, au încălcat grav prevederile Legii nr 3/2000 republicată, privind organizarea Referendumului, iar faptele lor se încadrează la Art. 52 al legii, conform căruia ”împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. Practic, acești primari, complet aserviți clicii coordonate de președintele suspendat, au amenințat direct populația de etnie rromă spre a nu participa la Referendum.

Ne manifestăm însă întreaga dezaprobare pentru felul în care reprezentanții PDL din județul Alba înțeleg să se comporte în ziua Referendumului. Pentru comportamentul primarilor din Cetatea de Baltă, Ighiu, Jidvei și Săsciori, PNL Alba a depus plângerea nr 366/29.07.2012 la BEJ Alba. De asemenea, cerem Poliției să se sesizeze și să demareze cercetări privind fiecare dintre aceste fapte penale!”, se arată într-un comunicat remis de PNL Alba.

PNL a mai sesizat faptul că soția primarului din localitatea Vidra, Monica Resiga, dar și angajații Ocolului Silvic Horea-Apuseni, Petru Neag și Nicolae Oneț, stau în fața secțiilor de vot, îndemnând cetățenii și făcând presiuni asupra acestora pentru a nu participa la vot. Incidentele au fost semnalate la secțiile, 429 din Vidra, 271 din Horea și la secția 274 din comuna Horea.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite