Referendumul USL pentru regionalizare, anulat de votul consilierilor PDL Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii PDL Alba au respins prin vot joi, 28 iulie, propunerea Alianţei USL în ceea ce priveşte organizarea unui referendum pe tema desfiinţării judeţului. Decizia era previzibilă având în vedere că PDL deţine majoritatea în legislativul judeţean. Referendumul a fost programat pe data de 4 septembrie.

„Este un lucru oportun, normal şi firesc ca locuitorii din Alba să decidă dacă vor sau nu desfiinţarea judeţului. Noi nu suntem de acord cu dispariţia de pe harta României a acestui judeţ“, a spus Ioan Dârzu, consilier PSD.

Ioan Florea consideră că organizarea referendumului este necesară. „Indiferent de costuri, acestea sunt infime în comparaţie cu desfiinţarea judeţului. Odată cu regionalizarea centrul de greutate se va muta din Alba în alt judeţ“, a spus consilierul PSD.

Data propusă de consilierii Alianţei USL pentru organizarea referendumului a fost 4 septembrie 2011. „Deoacamdată problema regionalizării e suspendată de vacanţa parlamentară, dar în toamnă ea va fi din nou de actualitate. Cred că trebuie stabilită o chestiune de principiu pe care să o avem în vedere în momentul în care va exista un proiect de lege în acest sens“, a spus consilierul din partea PNL.

„Nu suntem împotriva cetăţenilor din Alba, dar acest demers al USL are caracter electoral“, a precizat consilierul PDL Marcel Simion.

Organizarea referendumului ar costa 250.000 de euro. „Deocamdată nu avem un proiect de lege pentru a-l organiza şi nici nu cred că va fi nevoie", a declarat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, care a precizat că este împotriva desfiinţării judeţului Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite