Alba Iulia: Recursuri respinse pentru inculpaţi arestaţi în trei dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Recursuri respinse pentru inculpaţi arestaţi în trei dosare penale
Alba Iulia: Recursuri respinse pentru inculpaţi arestaţi în trei dosare penale

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, astăzi, menţinerea în arest a inculpaţilor arestaţi în dosarele de fraudă informatică pe internet şi înşelăciune cu maşini de cusut “Singer”. De asemenea, ÎCCJ a admis, ieri, recursul DNA, astfel încât Ovidiu Sântioană, finul poliţistului Dumitru Dumbravă, rămâne în arest.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, astăzi, recursurile declarate de inculpaţii din judeţele Vâlcea, Olt şi Sibiu în dosarul fraudelor informatice pe internet, astfel încât aceştia vor rămâne încă 30 de zile în arest.

În această cauză au fost reţinute în data de 30 iulie 6 persoane iar pentru alte 2 persoane au fost emise mandate de arestare în lipsă. Unul dintre cei doi inculpaţi cercetaţi în lipsă s-a predat în 7 august.

Inculpaţii Giura Gheorghe, Stănescu Florea, Tudor Gheorghe Claudiu, Popa Gheorghe Daniel, Vlăducu Costinel Alberto, Nedelcu Mihai şi Mîndrescu Viorel Cosmin sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică în formă continuă şi înşelăciune în convenţii. Paguba produsă “victimelor” se ridică la cel puţin 200.000 de lei.

Recurs respins şi pentru grupul “Singer”

Tot astăzi s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia judecarea recursurilor declarate de inculpaţii în dosarul “maşina de cusut Singer”.

Şi în această cauză, judecătorii au respins recursul celor 16 persoane. Inculpaţii au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba în data de 17 august 2009 prin rechizitoriul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.

Inculpaţii din acest dosar sunt: Iarnă Nicolae, Cristea Marian, Iulius Francisc, Varga Sorin, Cristea Florian Dan, Cristea Elena Monica, Câmpean Pompei Alexandru, Ciurar Gabriel Petru, Gigoi Nicolae Marian, Stoica Nicoleta Gabriela, Varga Daniel Iosif, Turda Ioan Florin, Kovacs Geza, Vitalie Antonio, Mureşan Marcel Ioan, Vitanu Sorin, Cristea Nicolae Gavrilă şi Cristea Petru. Aceştia sunt acuzaţi că au înşelat peste 1.000 de persoane cu o sumă totală ce depăşeşte 3 milioane lei.

Finul poliţistului Dumbravă, tot în arest


Deşi a fost eliberat săptămâna trecută de Curtea de Apel Alba Iulia, Ovidiu Sântioană, finul poliţistului Dumitru Dumbravă, va rămâne în continuare în arest. Ieri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul DNA Alba Iulia şi a dispus menţinerea în arest a acestuia.

Dumbravă şi Sântioană au fost trimişi în judecată pentru acuzaţiile de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă după ce au primit bani şi bunuri de la un cioban în schimbul promisiunii de a interveni la procuror pentru “rezolvarea” unui dosar penal al acestuia.

Recursul poliţistului Dumitru Dumbravă, care a fost menţinut în arest de Curtea de Apel, va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, vineri, 21 august.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite