Recursul şefului Poliţiei Teiuş împotriva arestării preventive se judecă miercuri la ÎCCJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recursul comisarului şef Marius Pop, comandant al Poliţiei oraşului Teiuş, la măsura arestării preventive va fi judecat miercuri, 14 martie 2012, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Marius Pop este cercetat de DNA pentru favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual,uz de fals şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Curtea de Apel a decis joi, 8 martie 2012, arestarea preventivă a comisarului şef pentru 29 de zile. Poliţistul a formulat recurs, ce se va judeca miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Marius Pop a fost suspendat de la conducerea Poliţiei Teiuş şi pus la dispoziţia IPJ Alba.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Pop Marius-Mircea, în calitatea sa de şef al Poliţiei oraşului Teiuş, a luat la cunoştinţă cu privire la faptul că unul dintre subordonaţii săi, agent de ordine publică, a înlocuit un proces verbal de sancţionare a unei persoane cu amendă contravenţională în sumă de 500 de lei cu un altul prin care a dispus doar avertisment. Cu toate acestea, inculpatul nu a sesizat autorităţile judiciare competente pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi a făcut demersuri pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a subordonatului său.

În plus, după ce procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba s-au sesizat din oficiu cu privire la aceleaşi fapte, inculpatul Pop Marius – Mircea, pentru a-şi ameliora situaţia juridică referitoare la faptul că nu a sesizat faptele de natură penală ale subordonatului său, a întocmit în fals un proces verbal de sesizare din oficiu pe care l-a antedatat şi l-a depus la compartimentul de control intern din cadrul I.P.J. Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite