Recurs la Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul pensiilor ilegale. Inculpaţii rămân în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele reţinute au fost aduse la Tribunalul Alba
Persoanele reţinute au fost aduse la Tribunalul Alba

Curtea de Apel Alba Iulia judecă marţi, 27 septembrie 2011, recursurile inculpţilor arestaţi preventiv la sfârşitul săptămânii trecute de Tribunalul Alba în dosarul pensiilor ilegale.

UPDATE: Curtea de Apel a hotărât marţi să menţină mandatele de arest preventiv emise de Tribunalul Alba pentru o perioadă de 29 de zile. La procesul de la Curte a fost prezent şi Constantin Toma, inculpatul pentru care a fost emis mandat în lipsă de Tribunal. Acesta a fost găsit de anchetatori şi adus la Alba Iulia.

Comunicatul Curţii de Apel: "Dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul pensionărilor ilegale în care s-au judecat recursurile declarate de inculpaţi împotriva încheierii Tribunalului Alba din 22.09.2011 prin care s-au admis propunerile formulate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul  Teritorial Alba de arestare preventivă pentru 29 de zile a celor 8  inculpaţi reţinuţi în 21.09.2011 şi pentru 30 de zile pentru inculpatul lipsă inițial și arestat ulterior emiterii mandatului de arestare.

Inculpaţii sunt acuzaţi că fac parte dintr-o grupare infracţională nestructurată care a acţionat în ultimii ani în principal pe raza judeţului Alba, dar şi pe raza judeţelor Cluj, Bihor, Arad, Maramureş, şi a municipiului Bucureşti, în scopul săvârşirii unor infracţiunii de înşelăciune, pentru a obţine venituri ilicite, pentru ei şi pentru alte persoane, din pensionarea frauduloasă a unor persoane şi procurarea  unor documente de studii false. Printre inculpaţii reţinuţi se află şi un funcţionar public din cadrul Casei Judeţene de Pensii Alba.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursurile inculpaţilor. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât cei 9 inculpaţi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.
"

În acest dosar s-a început urmărirea penală împotriva a 119 persoane. Dintre cei audiaţi până în prezent s-a formulat propunere de arestare preventivă împotriva a nouă persoane.

Inculpaţii pe numele cărora s-au emis mandate de arestare sunt: Constantin Toma, în lipsă (Turda), Marian Cosmin Toma (Bucureşti), Vasile Dacian Pop (Turda), Vasile Toma (Bucureşti), Sabin Coasian (comuna Coaş, judeţul Maramureş), Ionel Toma (comuna Ţibucani, judeţul Neamţ), Alexandrina Marcela Pop (Turda), Gabriela Coman (Bucureşti) şi Viorica Călin (Alba Iulia), angajată a Casei Judeţene de Pensii Alba.

Persoanele arestat preventive sunt  acuzate de constituirea şi aderarea la un grup infracţional nsetructurat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals privind identitatea. Activitatea infracţională a început în anul 2006. Membrii reţelei falsificau cărţi de muncă, certificate de calificare profesională, diplome de bacalaureat, diplome de licenţă, ateatate profesionale, adeverinţe cu sporuri. Paguba produsă se ridică la aproximativ 1 milion de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite