Record negativ: opt tâlhării în două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminaliştii iau probe de la casa de schimb valutar
Criminaliştii iau probe de la casa de schimb valutar

Poliţiştii din Alba s-au confruntat cu un număr mare de infracţiuni în primele luni ale acestui an. Dacă anul trecut s-au înregistrat 26 de tâlhării, o medie de două infracţiuni de acest fel pe lună, doar în primele două luni din 2010 au fost constatate opt tâlhării.

Trei dintre tâlhăriile de la începutul acestui an au avut loc pe stradă. Infracţiuni de acest fel s-au înregistrat şi în mediul urban şi în cel rural. Toţi suspecţii sunt bărbaţi, minori sau adulţi.

Au folosit arme albe pentru comiterea infracţiuniilor

În 20 februarie un bărbat de 64 de ani a ameninţat cu cuţitul mai multe persoane într-un local din Aiud. Vârstnicul a fost reţinut de poliţişti şi prezentat la Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

La doar trei zile distanţă, în 23 februarie, un bărbat a folosit un spray lacrimogen în cazul tâlhăriei de casa de schimb valutar, Prima Exchange din Alba Iulia. Infractorul a pulverizat spray-ul în faţa casierei care a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. Suspectul în cazul acestei tâlhări este cetăţeanul italian Giovanni Granieri, de 35 de ani.

Bărbatul a fost identificat la câteva ore de poliţişti în Abrud şi mai apoi reţinut pe o perioadă de 29 de zile. Cu toate că italianul a făcut recurs şi a solicitat cercetarea în stare de libertate cererea sa nu a fost acceptată.

Agresaţi pe stradă pentru mobil sau portofel

Trei dintre cele opt infracţiuni grave din acest an s-au petrecut pe stradă. Au fost sustrase de la cei care au căzut victime telefoane mobile, genţi şi portofele. „ Anul acesta şi anul trecut, de cele mai multe ori persoanele care recurg la astfel de acţiuni infracţionale agresează victima şi îi smulg din mână poşeta sau telefonul. În unele cazuri suspecţii sustrag bunurile din maşină, dacă proprietarii nu sunt atenţi“, a explicat Isabela Kapolnai, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba.

O astfel de situaţie a avut loc în 23 februarie pe o stradă din oraşul Teiuş. Un bărbat de 55 de ani a fost deposedat prin lovire de telefonul mobil şi suma de 50 de lei. Suspectul, un bărbat de 38 de ani a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite