Record de vizitatori la Muzeul Unirii din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţi ai muzeului şi voluntari în „Ţinutele istoriei“
Angajaţi ai muzeului şi voluntari în „Ţinutele istoriei“

În perioada ianuarie-august 2011, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia a înregistrat o creştere spectaculoasă a publicului vizitator. Astfel, în aceste opt luni, nu mai puţin de 33.943 de persoane au trecut pragul muzeului.

„În comparaţie cu anii trecuţi cifrele sunt remarcabile, numai şi dacă ţinem cont de faptul că faţă de anul 2010 s-a constatat un plus de peste 7.000 vizitatori.
Dintre lunile cele mai aglomerate, de departe se detaşează luna mai, cu cei 10.524 de vizitatori, cu un plus de 1.161 persoane faţă de luna mai a anului trecut. Asta în condiţiile în care anul acesta, în data de 14 mai, a fost organizat evenimentul Noaptea Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viaţă, unul de un real succes, la care au participat 5.000 de persoane“, se afirmă într-un comunicat de presă al Muzeului.

Creşterea vizitelor la muzeul albaiulian vine într-o perioadă când, conform statisticilor oficiale, numărul turiştilor din oraşul Alba Iulia este într-o uşoară scădere. Explicaţia este direct legată de evenimentele organizate de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, dar şi de constanta creştere a popularităţii lui în urma unor proiecte inedite, din care amintim doar cel al Ţinutelor Istoriei.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite