Recomandări de weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest sfârşit de săptămână, albaiulienii au la dispoziţie o mulţime de opţiuni pentru petrecerea timpului liber. Aceştia pot să asiste la etapa zonală a campionatului de judo sau pot să meargă la Ighiu pentru a lua parte la Festivalul „Îmbrânzitul oilor“.

Campionat naţional de judo

Peste 180 de tineri vor participa mâine la etapa zonală a Campionatului Naţional individual de Judo. Competiţia se desfăşoară la sala de sport a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan“ din Alba Iulia. Alexandru Bucico va primi diploma de merit pentru implicarea în dezvoltarea judo-ului local timp de 33 de ani.

 „Sărbătoarea Libertăţii“ la Blaj
În acest sfârşit de săptămână au loc la Blaj o serie de activităţi culturale şi recreative prilejuite de „Sărbătoarea Libertăţii“. Pentru sâmbătă seara este programată o paradă cu torţe şi călăreţi, precum şi o proiecţie de film istoric în aer liber. Ziua de duminică se încheie cu un spectacol oferit de Proconsul, Bere Gratis şi Hara.

Expoziţie etnografică la Blaj

Astăzi, la Centrul de Cultură „Iacob Mureşianu“ din Blaj a fost vernisată expoziţia etnografică a meşterilor populari. Sunt prezentate obiecte de artizanat, cojoace şi ştergare ţesute. Lenuţa Puiu a prezenta expoziţia de pictură „Simfonia frunzelor“, iar grupul folcloric „Junii Blajului“ de la Clubului Copiilor a prezentat un moment artistic.

Întrunire ştiinţifică la Universitate

Universitatea „1 Decembrie 1918“ Alba Iulia găzduieste în acest sfârşit de săptămână ediţia a X-a a Simpozionului Ştiinţific Internaţional „GeoCAD 2010“. Vor participa peste 50 de specialişti în geodezie, cadastru şi tipografie din întreaga ţară, precum şi din Ungaria, Grecia şi Finlanda.

Festivalul „Îmbrânzitul oilor“ la Ighiu

În perioada 15-16 mai se desfăşoară în comuna Ighiu cea de-a III-a ediţie a Festivalului „Îmbrânzitul oilor“. De asemenea, duminică are loc o paradă a portului popular şi concursul de interpretare a cântecului popular „Sus la Iezer, la izvor“. Ionuţ Fulea şi Orchestra „Codru de România“ va închide festivalul.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite