Alba Iulia: Recomandări pentru weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Recomandări pentru weekend
Alba Iulia: Recomandări pentru weekend

Vă oferim în continuare câteva recomandări de petrecere a timpului liber în acest weekend.

Expoziţie de pictură religioasă

Iubitorii de artă mai au la dispoziţie o săptămână să viziteze expoziţia de pictură religioasă „Trei veacuri de artă românească în judeţul Alba”. Lucrările expuse, vechi de la mijlocul secolului al XVIII-lea şi până în preajma primului război mondial. Accesul în muzeu este gratuit până pe  27 septembrie.

Teatru muzical

Actorii Laurent Cirade şi Paul Staicu joacă şi cântă pentru a doua oară pe scena albaiuliană. Spectacolul de teatru muzical „Duel” revine la Alba Iulia cu partea a doua duminică 20 septembrie ora 19.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 15 lei pentru adulţi şi 9 lei pentru elevi şi studenţi.

Comedie la Cinema Dacia

De astăzi la unicul cinematograf din Alba Iulia rulează pelicula „Puicuţe sălbatice“. Filmul este o comedie care atrage mai ales tineretul. Prima vizionare începe la ora 17.00 iar preţul biletului este de 4 lei. Pentru spectacolele de la ora 19.30 şi pentru cele din week-end, de la ora 22.00, biletul este 6 lei.

Simpozion internaţional

În cursul lunii septembrie, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia va găzdui simpozionul internaţional „Murire şi moarte în Europa secolelor XVIII şi XXI”, ediţia II. Aproximativ 20 de participanţi din mai multe ţări europene vor dezbate moartea din perspective multiple. Manifestarea are un prim volum publicat cu lucrările ediţiei I din 2008.  

Festival de folk


Folkiştii albaiulieni care au peste 15 ani se pot înscrie până la data de 22 septembrie pentru la Festivalul concurs de interpretare a muzicii folk  „Gabi  Dobre“. Acesta se desfăşoară la Ploieşti în perioada 9-11 octombrie. Înscrierile se fac pe adresa Casei de Cultură „I.L. Caragiale“, Ploieşti, strada Democraţiei 60-62, etaj 3, sau adresa de e-mail proiecteculturale@casadecultura.ro.


Cursuri de muzeograf


Muzeografii din Alba vor participa în perioada 14-19 octombrie la un curs de specialitate ce se va desfăşura la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Cursurile sunt organizate de Sectorul Patrimoniu Cultural al Patriarhiei Române şi participă cursanţi proveniţi de la centrele eparhiale şi de la muzeele mănăstirilor din ţară.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite