Recensământul preşcolarilor din Alba la final. Câţi copii vor merge în clasa zero

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevarul/. Din toamna acestui an se introduce învăţământul obligatoriu de la 6 ani şi clasa zero
Foto Adevarul/. Din toamna acestui an se introduce învăţământul obligatoriu de la 6 ani şi clasa zero

Datele au fost centralizate de Inspectoratul Şcolar Alba în urma recensământului prin care părinţii preşcolarilor şi-au exprimat opţiunea în scris pentru clasa întâi sau clasa zero. Cifre similare au fost culese şi din grădiniţe.

Ministerul Educaţiei a decis să împartă generaţia 2006 în două: unii la şcoală, alţii la grădiniţă. Din toamna acestui an se introduce învăţământul obligatoriu de la 6 ani şi clasa zero. Micuţii născuţi până la 1 septembrie 2006, vor merge obligatoriu în clasa zero sau pregătitoare.  Pentru cei născuţi între 1 septembrie şi 31 decembrie, părinţii au decis dacă cei mici sunt pregătiţi pentru şcoală sau trebuie să mai copilărească un an, la grădiniţă.

5.138 preşcolari vor începe şcoala din toamnă

Pentru a afla care sunt opţiunile părinţilor a fost organizat un recensământ al preşcolarilor, la nivel naţional. Fiecare părinte a completat un formular, prin care opţional şi-a înscris copilul fie în clasa zero, fie în grupa pregătitoare la grădiniţă, dacă urmează să împlinească 6 ani.

Datele centralizate de Inspectoratul Şcolar Alba arată că 2.162 de preşcolari vor începe din toamnă clasa zero sau pregătitoare. Ceilalţi 2.976  vor păşi din septembrie  în clasa întâi.

Cifrele centralizate din grădiniţele din Alba arată că 2.750 de preşcolari sunt în grupa pregătitoare, iar alţi 2.667 în grupa mare.

Lista circumscripţiilor şcolare din Alba

Cursurile pentru clasa pregătitoare vor fi predate, cel mai probabil, de învăţătoare şi educatoare cu dublă specializare.Părinţii care vor să afle detalii suplimentare pentru clasa zero au la dispoziţie o linie telefonică gratuită 0 800 806 25. 

Măsura poate fi considerată una benefică, dacă luăm în calcul faptul că ar putea fi încadraţi în sistemul de învăţământ mii de copii din Alba, care altfel nu ar fi mers nici la grădiniţă, nici la şcoală.





Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite