Alba Iulia: Reabilitarea străzilor din Alba Iulia a intrat în linie dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alba Iulia este în plină „reconstrucţie” a suprafeţei carosabile dar şi a trotuarelor. Administraţia locală efectuează lucrări în mai multe zone ale oraşului. În majoritatea locaţiilor investiţiile se desfăşoară fără probleme, însă există şi locuri în care lucrările sunt blocate.

Zone în care se efectuează lucrări

În această vară se efectuează lucrări în majoritatea zonelor importante din municipiu. Astfel, până la sfîrşitul lunii august trebuie finalizată reabilitarea  perimetrului cuprins între străzile Arieşului şi Miciurin – str. Orizontului din cartierul Ampoi III, precum şi investiţiile din cartierul Lumea Noua – str. Muncii, V. Alecsandri, Margaretelor dar şi perimetrul cuprins între str. Bujorului şi B-dul Revoluţiei. În zona Arnsberg, între str. Cloşca şi B-dul Transilvaniei asfaltarea şi refacerea trotuarelor se va finaliza luna aceasta. În septembrie 2009 albaiulienii ce locuiesc în zona cuprinsă între B-dul. Transilvaniei şi str. Vasile Goldiş, inclusiv străzile din spatele blocurilor M1 – M6, se vor bucura şi ei de străzi, trotuare şi parcări noi.
„Recent s-a trecut la modernizarea străzilor Almaşului şi Helesteului din Lumea Noua. 85% din banii folosiţi provin de la Fondul Român de Dezvoltare Socială prin Programul de Intervenții Prioritare pentru Comunități Rome, iar restul sumei este contribuţia Consiliului Local Alba Iulia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer.

Strada Teodor Aman, în „suspensie”

În cazul strazii Teodor Aman, există o mai veche situaţie nesoluţionată. „Nu se poate interveni pentru realizarea drumului respectiv din cauză că o parte dintre locuitorii de pe acea strada nu cedează o anumita porţiune de teren pentru ca drumul respectiv să poată avea lăţimea minimă (de rulare) de 4 metri şi un trotuar pe o singură parte a străzii, corespunzator unei străzi de categ a IV-a. Din acest motiv lucrarea este suspendată, deşi există condiţii certe pentru realizare, respectiv contract de execuţie şi surse de finantare asigurate”, a spus Mihai Coşer.
Pentru a putea fi demarate lucrările, locuitorii din această zonă trebuie să respecte lăţimea străzilor aprobată conform planurilor urbanistice de detaliu şi planului urbanistic zonal în vigoare. „Altfel suntem obligaţi să redistribuim utilitatea acestor fonduri către alte obiective, deşi dorinţa municipalităţii a fost de a rezolva accesul la imobilele recent construite într-o zonă în care infrastructura edilitară şi rutiera este practic rezolvată”, a completat purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Lucrări aproape finalizate

Una dintre cele mai mari investiţii din oraş - modernizarea zonie dintre străzile Toporaşilor, Jderului şi Nicolae Grigorescu la care se adaugă lucrările executate pe B-dul Transilvaniei, spre Schit – va fi recepţionată până la sfârşitul acestei luni. În plus, tot în această perioadă se va face recepţia lucrărilor de canalizare de pe strada Turnătoriei din cartierul Bărăbanţ şi pe străzile adiacente acesteia - Ciucaşului, Fagului, Poieniţei. Societăţile comerciale care execută aceste lucrări sunt: Elis Pavaje SRL Petreşti, Iridium Construcţii SRL Cluj-Napoca şi CCCF Sinaia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite