Alba Iulia: Reabilitarea căminului pentru vârsnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Reabilitarea căminului pentru vârsnici
Alba Iulia: Reabilitarea căminului pentru vârsnici

Municipalitatea Alba Iulia a demarat proiectul „Reabilitarea şi Modernizarea Căminului de persoane vârsnice Alba Iulia- Serviciu Social Rezidenţial de interes regional”, prin Programul Operaţional Regional Axa 1 care presupune sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor.

Proiectul are o valoare de 3,5 milioane de lei, suma este nerambursabilă. Finanţarea va fi folosită pentru lucrări de amenajare şi dotările pentru asistenţa socială necesară acestor persoane. De asemenea prin proiect se va achiziţiona şi aparatură medicală.

„Căminul de persoane vârsnice a trecut în anul 2004 în administrarea Consiliului Local Alba Iulia, dar el funcţionează de mai mult timp şi este necesară o reabilitare. Este un cămin foarte mare, are o capacitate de 100 de locuri de cazare şi găzduieşte persoane din Alba Iulia, din judeţul nostru dar şi din alte judeţe ale ţării”, a explicat Nicolae Moldovan, şef servicii programe comunitare din cadrul departamentului programe al Consiliului Local Alba Iulia.

Nicolae Moldovan a mai precizat că la acest moment mai sunt de parcurs mai multe etape până la demararea propriu-zisă a lucrărilor. „În perioada următoare vor fi parcurse mai multe etape iar proiectul va fi mai întâi evaluat pe mai multe aspecte”, a mai spus Nicolae Moldova.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite