Războiul firmelor pentru 7 milioane de euro. Licitaţia pentru modernizarea unei străzi din Alba Iulia contestată de două ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modernizarea străzii Al. I. Cuza este întârziată
Modernizarea străzii Al. I. Cuza este întârziată

Licitaţia pentru modernizarea străzii Alexandru Ioan Cuza (fosta Clujului) din Alba Iulia de la ieşire din oraş spre Teiuş, a fost contestată din nou. De data aceasta contestatarii sunt câştigătorii primei licitaţii, firma Diferit SRL Cluj Napoca.

Primăria Alba Iulia nu a reuşit să semneze contractul de modernizare a drumului nici după a doua licitaţie, câştigată de firmele Grup Corint SA şi Florea Grup SRL, care au participat în asociere. Contractul trebuia să fie semnat săptămâna trecută, însă acest lucru nu a mai fost posibil în condiţiile în care a fost depusă o contestaţie de societatea Diferit SRL Cluj Napoca.

Firma din Cluj a cîştigat prima licitaţie, derulată la începutul anului 2011, cotestată atunci de Florea Grup SRL şi Newamport Compani SRL Bistra. Documentul a fost admis de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţilor. Soluţionarea contestaţiei va dura cel puţin 20 de zile. Dacă este admisă şi de această dată, procedura de atribuire a lucrărilor prin licitaţie publică trebuie reluată. Acest lucru pune însă în pericol derularea proiectului, având în vedere că finanţarea este asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene.

„Dacă se vor mai depune contestaţii există pericolul să pierdem linia de finanţare“, a spus Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia. Valoarea proiectuluie este de aproximativ şapte milionane de euro şi se referă la modernizare aa aproximativ doi kiloemtri de drum, a podului peste râul Ampoi şi a unui pasaj peste linia de cale ferată.

Cine sunt firmele implicate

Firma Diferit SRL din Cluj-Napoca se ocupă în prezent şi de lucrările de reabilitare a opt străzi din centrul vechi al oraşului cu o valoare de aproximativ 3 milioane de euro. Firma Florea Grup SRL a subcontractat de la Grup Corint SA majoritatea lucrărilor de reabilitare ce se desfăşoară acum în zona istorică a Cetăţii Alba Iulia, evaluate la 12 milioane de euro.

Firma Newamport Compani SRL Bistra efectuează lucrările de modernizare a străzilor Mureşului şi Măceşului din cartierul Bărăbanţ (1 milion de euro), precum şi a drumului judeţean Aiud - Buru (5 milioane de euro). 

Investiţia de modernixzare a străzii Al.I. Cuza este ultima din cele şapte proiecte din programul integrat de dezvoltare urbană (PIDU) pentru care Primăria Alba Iulia a primit finanţare. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 60 de milioane de euro.

Celelalte investiţii au fost licitate şi adjudecate fără probleme. Unul dintre proiecte, respectiv modernizarea căminului de persoane vârstnice, a fost finalizată.
Firmele care şi-au adjudecat celelate licitaţii sunt Grup Corint SA Sântimbru (două proiecte ce vizează Cetatea Alba Carolina), Diferit SRL Cluj-Napoca, Elis SRL Petreşti, Start Construct SRL Alba Iulia şi Concefa SA Sibiu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite