Rămân cu gunoaiele: Asociaţiile de proprietari din Alba ameninţate cu rezilierea contractelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mormanele de gunoaie riscă să crească în continuare
Mormanele de gunoaie riscă să crească în continuare

Administratorii asociaţiilor de proprietari datornice la firma de salubrizare din Alba, au fost puşi faţă în faţă astăzi cu reprezentaţii Salprest Alba. Conducerea Primăriei Municipiului Alba Iulia s-a regăsit astăzi în postura de mediator între cele două părţi.

Reprezentanţii a 42 de asociaţii de proprietari din Alba Iulia acuzate de firma de salubrizare că de mai multe luni nu şi-au achitat datoriile, au fost chemaţi să dea răspunsuri în faţa conducerii Salprest şi a primarului Mircea Hava şi viceprimarului Paul Voicu. „V-aţi obişnuit ca primăria să ridice mereu mormanele de gunoaie, iar voi vă complaceţi în această situaţie pentru că ştiţi că nu vom lăsa oamenii să se înece în gunoaie. Din cauza incompetenţei şi a nepăsării am fost nevoiţi să aducem 40 de puşcăriaţi să curăţăm oraşul“, a replicat furios primarul. Acesta a ameninţat că nu va mai păsui şi nu va mai ierta pe nimeni pentru neplată. „Este problema dumneavoastră cum vă veţi prioritiza plata facturiilor. Voi aveţi grijă de curent şi salarii, iar restul nu mai contează. Gunoiul dacă îl ridică e bine dacă nu vă bazaţi pe primărie, însă asta nu se va mai întâmpla“, s-a adresat Mircea Hava, administratorilor.

Datorii de mii de lei

Reprezentanţii Asociaţiilor de proprietari susţin că vina nu le este a lor chiar dacă priorităţile financiare sunt drămuite într-un anume fel. „Sunt proprietari care nu şi-au plătit datoriile de ani de zile din comoditate. Nu sunt cazuri sociale, pur şi simplu refuză să plătească“, a afirmat Adriana Oargă, administrator al Asociaţiei de locatari Apulum 22. Aceasta susţine că datoriile asociaţiei cu 475 de apartamente şi peste 800 de persoane, sunt doar de 3 luni. „E o greşală să ne puneţi în aceeaşi oală cu cei care nu au plătit de doi ani“, a spus Adriana Oargă. Femeia susţine că în cadrul asociaţiei se confruntă cu mai multe cazuri în care proprietarii nu plătesc de luni de zile şi s-a ajuns chiar la executor, însă procesele se amână pe termene nelimitate. „Nu mai am ce să fac. Am ajuns în faza de proces şi aştept de luni sau ani de zile. E vorba de datornici şi cu 6.500 lei“, a afirmat administratorul. În replică reprezentanţii primăriei şi-au oferit sprijinul. „Aduceţi la noi toate listele rău-platnicilor, vom interveni pe lângă instituţiile abilitate şi vom dispune controale. La fel şi în cazul chiriaşilor. Avem nevoie să ne spuneţi unde să intervenim şi o vom face fără să iertăm. Aduceţi contractele şi le vom transmite la executori“, a precizat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Salprest va rezilia contractele

Discuţia dintre autorităţi şi administratori nu a dres prea mult lucrurile. Concluzii nu au fost trase, iar gunoaiele nu vor fi ridicate. Primăria refuză să mai ridice gunoaiele lăsate la întâmplare, în timp ce conducerea firmei de salubrizare ameninţă cu rezilierea contractelor începând cu data de 1 aprilie. „Firma nu poate face faţă dacă este fără profit. Nu avem bani pentru motorină sau echipamente, iar datoriile trec de 500.000 lei. Începând cu 1 aprilie reziliez toate contractele rău-platnicilor“, a afirmat Petru Constantinescu, directorul Salprest Alba.

Cele mai multe facturi nechitate le au asociaţiile de proprietari sunt: Ardealul - 18; A10 - 19; CT20 - 19; CT20 - 17; K3 - 20; Unirea -29.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite