Raiul gropilor din Alba Iulia, lângă Poliţie şi Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gropile din zona de jos a oraşului pun la grea încercare nervii şoferilor. Foto: Magda Băeşan
Gropile din zona de jos a oraşului pun la grea încercare nervii şoferilor. Foto: Magda Băeşan

Străzile lăturalnice din centrul municipiului Alba Iulia sunt invadate de gropi şi de denivelări, şoferii fiind nevoiţi să facă slalom printre găurile din asfalt. Din cauza denivelărilor de pe străzi, curţile caselor din zonă sunt inundate de fiecare dată când plouă.

Locuitorii străzii Andrei Mureşanu din centrul municipiului Alba Iulia nu au mai văzut, de doi ani, muncitori care să aştearnă asfalt. „Şi acum doi ani, când au lucrat, tot ce au făcut a fost să peticească după ce au lucrat la canalizare“, a afirmat Lavinia Costin, 54 ani, casnică.

Locuitorii zonei sunt nemulţumiţi de faptul că atenţia edililor este îndreptată spre alte zone din oraş. „E mai mare ruşinea că suntem lângă Poliţie, lângă Prefectură. În ţigănime, nu departe de aici, toate străzile sunt pavate, iar la noi situaţia e de râsul lumii. În repetate rânduri ne-am stricat maşinile în gropi“, spus Cornelia Buda, pensionară, 62 ani. Locuitorii zonei se plâng şi de faptul că ploile le distrug casele.

image

Din ce în ce mai adânci

Gropi adânci de circa 10-15 centimetri şi cu diametre de peste o jumătate de metru îi „păcălesc“ pe şoferii care nu sunt obişnuiţi cu zona. „La intrare de pe strada Mărăşti pe strada Primăverii este dezastru. De mai bine de un an gropile se adâncesc pe zi ce trece. Eu ocolesc cât pot zona, pentru că nu îmi mai permit să duc maşina în service atât de des“, a spus Janos Szekely.

Bărbatul susţine că maşina sa necesită şi în prezent reparaţii după ce, zi de zi, în drumul spre casă, este nevoit să treacă pe străzile pline de gropi şi denivelări. „M-am multat în Alba Iulia de câţiva ani. Am venit de la munte, pentru că am crezut că e mai bine, dar m-am înşelat. Când au lucrat la canalizare au lăsat canalele foarte ridicate şi au peticit pe lângă. Ploile şi ninsorile au adâncit şi mai mult gropile, iar străzile au devenit aproape impracticabile pentru un şofer care ţine la maşina sa“, a mai completat şoferul.

Gropi lângă Prefectură

Situaţia este aceeaşi şi pe strada Bucureşti. Localnicii şi şoferii aşteaptă intervenţia autorităţilor pentru a repara drumul. Aici am găsit una dintre cele mai mari gropi, plină cu apă. Are aproape doi metri lungime şi mai mult de o jumătate de metru lăţime.

Proiect pentru străzile din centru

Autorităţile sunt optimiste, în ciuda dezastrului de pe străzi. Străzile din zonă -  Andrei Mureşanu, Primăverii, Mărăşti şi Nufărului - ar putea intra în reparaţii în cursul acestui an. „Toate aceste străzi fac parte din proiectele anunţate în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, pentru care noi sperăm să semnăm contractul în două-trei luni. După ce vom semna contractul vom demara şi lucrările la aceste străzi“, a declarat viceprimarul Paul Voicu.  


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite