Radu Ilyeş a reparat iahturi în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 22 de ani, Radu Ilyeş se mândreşte cu faptul că a jucat fotbal până la 19 ani iar apoi a lucrat în Olanda ca întreţinător vapoare şi iahturi. Acum Radu este poliţist local şi speră ca într-o zi să facă pasul spre IPJ Alba.

Povestea lui Radu începe  precum a multor băieţi care cochetează cu fotbalul. Nu se poate lăuda cu perfromanţe excepţionale obţinute pe gazon, dar recunoaşte că sportul rege i-a influenţat gândirea şi dezvoltarea fizică.

„La 10 ani am început fotbalul la domnul Iosif  Luca, la Rival Alba Iulia. Am stat acolo până la 14 ani pentru ca apoi să fiu transferat la Kozara Vinţu de Jos. Acolo mi-am terminat junioratul. Am ieşit cu Kozara şi campion judeţean în sezonul 2007-2008“, a povestit Radu despre aventura petrecută pe terenul de fotbal. Acesta recunoaşte că fotbalul este foarte important însă în momentul în care aduce venituri. „După ce am încheiat junioratul m-am transferat la o echipă din Liga a V-a pentru că deja timpul nu îmi mai permitea să practic fotbalul de perfrormanţă. Am renunţat din cauza unei accidentări la genunchi“, a declarat Radu Ilyeş.

La muncă în Olanda

După aventura fotbalistică, albaiulianul şi-a îndreptat atenţia spre occident. A fost plecat în Olanda 7 luni de zile, în Bruinisse. Acolo a lucrat ca întreţinator  vapoare. „M-am angajat la Poliţia Locală în 1 ianuarie 2008 pana în 7 mai 2008. Am renunţat la  poliţie deoarece am plecat în Olanda. Acolo  am lucrat în  cadrul unei companii care se ocupa cu recondiţionarea, repararea şi menţinera  iahturilor şi nu numai. Mă ocupam de îngrijirea şi repararea iahturilor şi de tot ce ţine de îngrijirea exterioară, a unei astfel de nave“, a mărturisit albaiulianul. Acesta a revenit acasă după doar şapte luni şi asta pentru că nu era obişnuit să se afle departe de cei dragi. „Am revenit în ţară pentru că dorul de casă m-a copleşit. Vorba aceea „Fie pâinea cât de rea, tot mai bună-n ţara mea“,  a spus zâmbind Radu.

După ce s-a întors din Olanda, tânărul s-a angajat din nou la Poliţia Locală „Acum sunt agent la ordinea publică. Principalele acţiuni pe care le desfăşor sunt ordinea şi liniştea publică, o muncă specifică biroului pentru care lucrez. Meseria de poliţist este o meserie foarte interesantă pentru că aici avem de lucru cu cetăţenii, iar agentul comunitar sau local este în slujba cetăţelinilor din municipiul Alba Iulia“, spune Radu cu mândrie.

Chiar dacă lucrează în slujba legii, Radu nu s-a despărţit de activităţile sportive. Albaiulianul participă frecvent alături de colegii săi la diverse activităţi sportive. „Alături de colegii mei am participat la diverse acţiuni sportive organizate de International Police Asociation (IPA). Se organizează frecvent campionate de minifotbal (6+ 1), cea mai bună clasare a fost locul doi, nu-i putem bate nici cum pe cei de la Pompieri“, a încheiat Radu Ilyeş

Ţi-ai dori să devii poliţist la  MAI?
R.I.:
„Binenţeles că mi-aş dori dar în momentul de faţă ar fi foarte greu pentru că toate posturile sunt blocate. Pe viitor desigur că-mi doresc să lucrez în cadrul IPJ“.

Crezi ca în ţară ar fi profitabilă o afacere care să cuprindă întreţinerea  vapoare ?
R.I.:
  „În momentul de faţă nu cred că ar fi rentabilă, deoarece în ţară nu sunt multe porturi. În Olanda sunt peste două mii de porturi iar în România nu cred că sunt mai mult de 50“.

Ce-i place: „În primul rând îmi place foarte mult sportul, apoi mă pasionează mult pescuitul şi ieşirile la iarbă verde“.

Ce nu-i place: „Nu-mi plac oamenii falşi,  nu-mi plac oamenii care nu sunt punctuali şi mai mult ca toate nu-mi place infatuarea, oamenii încrezuţi nu-mi plac nici ei“.

Profil:
Data naşterii:  9 aprilie 1988, Alba Iulia
Studii: Absolvent al Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa“
Familie: necăsătorit

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite