Proxeneţii reţinuţi în Alba şi Hunedoara acţionau în patru ţări din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii au fost audiaţi la DIICOT Alba Iulia
Bărbaţii au fost audiaţi la DIICOT Alba Iulia

Proxeneţii aduşi azi-dimineaţă la sediul DIICOT Alba pentru audieri au format o veritabilă reţea de prostituţie care acţiona în România, dar şi în Italia, Germania, Spania şi Franţa. În România, reţeaua acţiona pe drumul naţional nr. 7, în zona cuprinsă între Cugir şi Arad.

„Proxeneţii erau cei care stabileau regulile, orarul în care tinerele practicau prostituţia, tarifele percepute în funcţie de client, de serviciul sexual prestat, de timpul pe care clientul dorea să-l petreacă în compania prostituatei, sau de faptul că actul sexual se consumă în maşină, pe câmp sau într-o camera de hotel. “, a spus comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatare a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia.

Obligate să raporteze numărul clienţilor

Proxeneţii supravegheau zonele şi locaţiile în care prostituatele operau, deplasându-se în acest scop cu autoturisme şi motoscutere personale sau beneficiind de sprijinul unor taximetrişti particulari racolaţi în acest sens.

Prostituatele erau obligate să „raporteze“ permanent proxeneţilor numărul clienţilor, sumele de bani câştigate, să ceară aprobarea pentru orice fel de cheltuieli (ţigări, cafea, mâncare), neavând voie să părăsească „postul“ fără aprobare. De asemenea, erau obligate să răspundă imediat la telefon când erau contactate de proxeneţi, chiar dacă se aflau în timpul unui raport sexual. Anchetatorii au identificat 40 de victime din care 10 fete sunt minore.

Segmente infracţionale în străinătate

În Italia, gruparea a dezvoltat segmentul infracţional în oraşul Cerignolla – Foggia, de către proxeneţi care au acţionat iniţial în zona DN7, pe ruta Şibot-Ilia. În Germania, membrii grupării infracţionale au acţionat pe două segmente distincte, respectiv prin intermediul unui cetăţen german de naţionalitate turcă, Murat Bakiner, de 40 de ani, şi prin intermediul cetăţeanului german Reiher Andreas.

Liderii români ai reţelei internaţionale sunt Constantin Sorin, Borca Dan Pavel, Lupu Petru Alin, Ioan Alberto Bacrău, Otilia Steluţa Lakatoş, Mauela Nicoleta Iuhasz.

Descinderi în peste 70 de locuinţe

Poliţiştii au descins azi-dimineaţă în peste 70 locuinţe din Deva, Hunedoara, Orăştie, Simeria, Geoagiu, Romoş – Hunedoara şi Cugir – Alba. Descinderile au fost urmate de percheziţii domiciliare sau de punerea în executare a unor mandate de aducere a învinuiţilor.

Au fost conduse la sediul DIICOT un numar de 80 persoane învinuite pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi prostituţie. După finalizarea audierilor, învinuiţii vor fi prezentanţi Tribunalului Alba pentru emiterea unor mandate de arest preventiv.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite