Protest sindical la Alba Iulia: „Guvernanţi să nu uitaţi că şi voi o să urmaţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au protestat împotriva măsurilor de austeritate.
Oamenii au protestat împotriva măsurilor de austeritate.

Oamenii au cerut demisia Guvernului şi rezolvarea unor revendicări sociale. O delegaţie a sindicaliştilor a fost primită pentru discuţii de reprezentanţii PDL Alba.

Aproximativ 200 de protestatari, membrii ai celor mai importante confederaţii sindicale din judeţul Alba, au organizat astăzi între orele 11.00 – 12.30 o acţiune de protest în faţa sediillor PDL Alba şi Instituţiei Prefectului

„Afară hoţii din ţară!“

Au fost prezenţi membri ai confederaţiilor CNSRL Frăţia, Cartel Alba, Meridian şi din învăţământ. Funcţionari publici, cadre medicale şi şcolare, sindicalişti au scandat împotriva măsurilor de austeritate impuse de Guvern.

„Afară hoţii din ţară!“, „Să piară trădătorii din ţară!“, „Guvernanţi să nu uitaţi că şi voi o să urmaţi!“, „Mincinoşii“, „Ticăloşii“ sunt câteva dintre lozincile scandate de protestatari. Înarmaţi cu fluiere şi pancarte, sindicaliştii spun că s-au săturat să fie bătaia de joc a guvernanţilor.

„Suntem aici pentru că guvernanţii ne-au adus într-o stare jalnică. Nu vrem să scadă pensiile, salariile, vrem un trai decent pentru totdeauna!“, a spus Andrei Negrea, 50 ani, subinginer la Uzina Mecanică din Cugir.

image

Lipsa fondurilor, a condiţiilor de lucru şi salariile mici i-a determinat şi pe medici să protesteze. „Lucrez în spitalul judeţean de urgenţă în sala de operaţii. Nu ştiu pentru câtă vreme ne vom mai putea desfăşura activitatea. Avem salarii care nu ne mai ajung de la o săptămână la alta, să nu mai vorbim de la o lună la alta. Am ajuns să ne descurcăm cu câteva bonuri de masă care au rămas resturi. Suntem datori la bănci pentru că ne-au momit, ne-au ademenit, ne-au dat credite pe un fluturaş de salariu şi acum nu ne mai ajung banii să trăim“, a sfirmat Vesa Nadia, 47 ani, asistent medical.

Pensionarii din Asociaţia Speranţa au participat şi ei la minitg. „Am muncit o viaţă şi am cotizat acolo unde şi cu cât a trebuit, iar acum guvernanţii vin şi ne taie pensiile. E dreptul nostru pe care l-am câştigat muncind o viaţă“, a spus Emanoil Muntean, de 75 ani.

Discuţii fără rezultat

O delegaţie reprezentând liderii sindicali a fost primită de conducerea PDL Alba. La discuţii au participat vicepreşedintele organizaţiei, senatorul Alexandru Pereş, prim-vicepreşedintele Ion Dumitrel, deputatul Clement Negruţ şi senatorul Nicolae Dobra.

Învăţătorul Nicu Bârlea, de la o şcoală generală din Alba Iulia, l-a întrebat pe senatorul Alexandru Pereş cum s-ar descurca, dacă jumătate din salariul diminuat cu 25% s-ar duce pe navetă.

image

Vicepreşedintele Senatului i-a prezentat dascălului soluţia „caselor specialiştilor“, adică profesorii navetişti să locuiască în localităţile unde predau, contra unei chirii modice. Discuţiile au fost sterile şi nu au determinat nici măcar o promisiune din partea reprezentanţilor partidului de guvernare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite